Likovni natječaj za osnovne škole povodom Dana tolerancije
28/10/2020

Učenik 5. d razreda OŠ kralja Tomislava Adam Ivanušec iz Našica provodi projekt „Prevencija nasilja u školama“ s ciljem promicanja tolerancije i škola bez nasilja za 2020./2021. školsku godinu. Pokrovitelj je projekta Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Likovni natječaj na temu “Dan tolerancije – stop nasilju” posvećen je Luki Ritzu.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASATolerancija je poštivanje različitosti i sposobnost da živimo i pustimo druge da žive. To je sposobnost da se primijeni fer i objektivan stav prema onima čija su mišljenja, postupci, religija, nacionalnost itd. razlikuju od naše. Tolerancija nije samo slaganje s drugima ili jednakost pred licem pravde, već pokazivanje respekta za suštinsku humanost u svakoj osobi…” – Sarah Peterson.


Na likovnom natječaju mogu sudjelovati učenici od 1. do 8. razreda osnovne škole. Na poleđini slike olovkom treba napisati ime i prezime autora, razred, naziv djela, naziv škole i mjesto.

 

 

Natječaj će biti u sljedećim kategorijama:

1.-2. razred

3.-4. razred

5.-6. razred

7.-8.razred

Natječaj traje do 20.11.2020. godine.

 

 

Radovi se mogu slati poštom ili se mogu donijeti osobno na adresu:


OŠ kralja Tomislava
(Za natječaj Dan tolerancije – stop nasilju)
Adam Ivanušec, 5.d razred (Đurđica Mašić)
Matice hrvatske 1
31 500 Našice

 

Prosudbeno povjerenstvo za likovne radove čine:

Josip Kanis, prof. likovne kulture 

Adam Ivanušec, učenica 5.d

Đurđica Mašić, prof. TZK

Rezultati će biti objavljeni 27. studenog 2020. na mrežnoj stranici škole. Učenici za osvojena prva tri mjesta u svakoj kategoriji dobivaju priznanja i nagrade. Izložba nagrađenih radova bit će u predvorju škole. O terminu dodjele nagrada bit ćete pravovremeno obaviješteni.

[TheChamp-FB-Comments]