Lažna uzbuna u zgradi suda
09/01/2020

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske jučer, 8. siječnja, u prijepodnevnim satima u Osijeku nepoznati počinitelj telefonom je nazvao Županijski sud u Osijeku, te dojavio da je u zgradi suda postavljena bomba. Na mjesto događaja izašli su policijski službenici i pirotehničari sa službenim psom. Izvršenim pregledom utvrđeno je da je dojava lažna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAPrometna nesreća

Jučer, 8. siječnja oko 15 sati na križanju županijske ceste 4033 i državne ceste D517 dogodila se prometna nesreća. Do prometne nesreće došlo je na način da se 22-godišnja hrvatska državljanka kretala osobnim automobilom županijskom cestom 4033, a koja je znakom „STOP“ označena kao sporedna cesta. Dolaskom do samog raskrižja 22-godišnja vozačica se nije zaustavila na znaku „STOP“ u tom trenutku državnom cestom D 517 kretao se osobni automobil s kojim je upravljao 60-godišnji hrvatski državljanin koji je svojim prednjim dijelom udario u automobil koji mu je oduzeo prednost prolaska nakon čega su se oba vozila zaustavila.

U ovoj prometnoj nesreći jedna osoba je zadobila teže tjelesne ozljede. Zbog zadobivenih ozljeda prevezeni su u Klinički bolnički centar Osijek, gdje im je pružena liječnička pomoć.

 

Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko – baranjske

Na području Policijske uprave osječko – baranjske u protekla 24 sata evidentirali smo osam prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće tri su osobe zadobile lake tjelesne ozljede a u jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba zadobila teže tjelesne ozljede. Preostalih pet prometnih nesreća za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Belog Manastira, Donjeg Miholjca, Đakova i Belišća dogodile su se po dvije prometne nesreće.

 

Ostali događaji u prometu

Na području Policijske uprave osječko – baranjske u protekla 24 sata policijski službenici su u prometu zaustavili tri vozača (jednog vozača osobnog automobila i dva vozača bicikla) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Najveća prisutnost alkohola u krvi utvrđena je u 12,50 sati u Petlovcu, kada su policijski službenici u nadzoru prometa zaustavili bicikl s kojim je upravljao 59-godišnji hrvatski državljanin iz Petlovaca, uz nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi od 1,77 grama po kilogramu.

Jučer, 8. siječnja oko 19,00 sati u Đakovu, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom, nakon čega je počinitelj napustio mjesto događaja. Naknadno je utvrđeno da je počinitelj 50-godišnji hrvatski državljanin iz Satnice Đakovačke koji je upravljao osobnim automobilom te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 3,76 grama po kilogramu. Vozač je, sukladno Prekršajnom zakonu, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna do 28 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 6 mjeseci i 9 negativnih prekršajnih bodova.

U 21,25 sati u Cretu Bizovačkom dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom, a kod 48-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Bizovca, koji je upravljao osobnim automobilom, utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 1,97 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna do 21 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Pročitajte još