Lara Kovačević haljinom “Zvjezdane staze” osvojila 2. mjesto na državnoj Domijadi
22/05/2019

Lara Kovačević haljinom “Zvjezdane staze” osvojila 2 mjesto na državnoj Domijadi

Preplatite se
TV Našice

Viceprvakinja Domijade Lara Kovačević u kategoriji Modni dizajn oduševila je haljinom futurističkog izgleda. Bijelu haljinu s bakrenim dodatcima Lara je izrađivala više od dva mjeseca potpuno samostalno. „Od pamuka sam napravila vezove u koje sam dodala bakar. Izgleda tako futuristički, kao iz znanstvene fantastike, a kako sam ja veliki fan te tematike, nazvala sam je “Zvjezdane staze”. – rekla je Lara Kovačević, inače 18-godišnjakinja iz Koške koja pohađa treći razred Isusovačke klasične gimnazije s pravom javnosti u Osijeku.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAPravo natjecanja na Domijadi ima jer cijelo svoje srednjoškolsko obrazovanje živi u Srednjoškolskom đačkom domu Osijek. „Život u domu ima tolike prednosti, od veće socijalizacije do većeg poštovanja i stvaranja dubljeg odnosa s roditeljima.” – istaknula je ta učenica, čija mlađa sestra također živi u tom domu.
Domijada je natjecanje domova, odnosno darovitih učenika iz domova koji prvo na regionalnoj pa na državnoj razini prezentiraju svoje vještine i znanja iz sporta i kulture. Lara se nakon dolaska u dom odlučila pridružiti jednoj od izvannastavnih aktivnosti.

„Prvo sam se prijavila za likovnu skupinu, no nisam previše likovno nadarena pa mi je moja mentorica Lidija Janić predložila kreativni dio radionica u kojem mogu raditi rukotvorine.” – dodala je Lara. Prvo su učili vesti, ali nju je zanimalo nešto drukčije pa ju je mentorica upoznala s makrameom. Prvi rad tom tehnikom, remen, napravila je 2017., kada je regionalno natjecanje bilo u Pakracu. Radila ga je u jednostavnom obliku uzlova i poluuzlova, no, kaže, bilo je dosta “packavo” jer tek se počela baviti takvim načinom pletenja, pa se nije previše razočarala što nije osvojila nikakvu nagradu.

No prošle je godine ipak bila razočarana, jer puno je vremena utrošila na ukras za svijećnjak, a priznanja nije bilo. Već nakon te domijade počela je razmišljati o ovogodišnjoj, želja joj je bila napraviti nešto originalno, jedinstveno i veliko. Nakon dvije regionalne, sada joj je cilj bila Državna domijada, što je i postigla, no nije očekivala ovakav uspjeh. Kad se odlučila izraditi haljinu, mentorica joj je rekla da to nadilazi područje rukotvorina u kojem se sad natjecala i da to prelazi u kategoriju modni dizajn. Samoj izradi kumovale su i suze, ali i izgubljeni živci, jer Lara je perfekcionistica, a u izradi joj mentorica nije pomagala, nego ju je samo usmjeravala, objašnjavajući da je to Larin uspjeh, koji mora sama postići. I uspjela je, imala je drugi najbolji rad u kategoriji modnog dizajna u Hrvatskoj. Bila je iznimno sretna što je dosegnula svoj cilj – otići na državno natjecanje.

„Bilo je i bolje nego što sam zamišljala. Učenički radovi bili su izvanredni, doslovno profesionalni. Posebno me oduševila haljina od komušine.” – oduševljeno je rekla Lara Kovačević. Njezina haljina ostaje u domu, a ona je sama bila model koji je predstavio haljinu. Lara je već počela smišljati ideju za sljedeću domijadu, i to upravo u kategoriji modnog dizajna, no letvica je sad visoko i nada se prvom mjestu.

Foto: ustupljene fotografije

VEZANI TEKSTOVI

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji