Kruno Jurić osvojio dvije bronce i plasirao se na Svjetsko prvenstvo
16/05/2019

Kruno Jurić osvojio dvije bronce i plasirao se na Svjetsko prvenstvo

Proteklog vikenda je u Novigradu (Istarskom) održano Europsko prvenstvo u ITF Taekwon-Dou na kojemu je nastupilo gotovo 400 natjecatelja iz 13 europskih zemalja. U kategoriji veterana za Hrvatsku je nastupao i Kruno Jurić koji je nastupio u dvije različite discipline i u obje postigao zapažene rezultate.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAU disciplini „Pint Stop“ u kategoriji +78 kg za nositelje crnog pojasa starijih od 38 godina, u izrazito teškoj konkurenciji i nekoliko borbi za redom, pobijedio je između ostalih i bivseg svjetskog prvaka, a u polufinalu je s jednim bodom razlike i uz evidentnu sudačku pristranost izgubio od aktualnog dvostrukog europskog prvaka i time se plasirao na 3.mjesto s osvojenom brončanom medaljom.

U disciplini „Continuous“ u kategoriji +78 kg za nositelje crnog pojasa starijih od 38 godina, također se plasirao na 3.mjesto i osvojio brončanu medalju.

Tako se s dvije brončane medalje osvojene za Hrvatsku na ovom Europskom prvenstvu u konkurenciji bivših i aktualnih nacionalnih, europskih i svjetskih prvaka plasirao na iduće Svjetsko prvenstvo za veterane.

Pročitajte još