Krivotvorio kupoprodajni ugovor
28/05/2020

Kako doznajemo iz PU soječko – baranjske završenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 25-godišnji hrvatski državljanin iz Budimaca počinio kazneno djelo krivotvorenje isprava. U srijedu, 4. prosinca 2019, u Osijeku, počinitelj iz Budimaca dogovorio je prodaju osobnog automobila s 32-godišnjakinjom iz Osijeka. Prilikom popunjavanja kupoprodajnog ugovora upisao je osobne podatke bivšeg 32-godišnjeg vlasnika iz Črnkovaca te ga je vlastoručno potpisao bez njegova znanja i dopuštenja. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAProvalio u trgovinu

U noći, 26. na 27. svibnja, u Osijeku nepoznati počinitelj provalilo je u trgovinu na Zelenom polju. Pod okriljem noći iz trgovine je ukrao pohranjeni novac, slatkiše i žvakaće gume te s ukradenim predmetima udaljio s mjesta događaja. Pravnoj osobi iz Osijek nastala je materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

Ukrao goluba

U utorak navečer, 26. svibnja, u Donjem Miholjcu, nepoznati počinitelj je iz ograđenog dvorišta gdje se nalazio golubinjak ukrao goluba vrste „Američki king“ te se s golubom udaljio u nepoznatom smjeru. Vlasniku 67-godišnjem hrvatskom državljaninu iz Donjeg Miholjca nastala je materijalna šteta veća od 4 000 kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

Policija pronašla kradljivca mobitela

Završenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 37-godišnji hrvatski državljanin iz Batine počinio kazneno djelo krađa u mjestu Bizovac. U utorak, 3. svibnja, u lječilištu, 37-godišnjak iz Batine je iz sobe 46-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Višnjevca ukrao mobilni telefon vrijednosti od nekoliko tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirano je sedam prometnih nesreća. Evidentirane prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodile su se tri prometne nesreće, na području Donjeg Miholjca tri prometne nesreće, a na području Đakova jedna prometna nesreća.

Ostali događaji u prometu

Jučer, 27. svibnja, na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu su zaustavljena 3 vozača osobnog automobila koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 00,32 sati u Feričancima, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 41-godišnji hrvatski državljanin iz Valenovca, koji je upravljao osobnim automobilom uz nedozvoljenu koncentraciju alkohola u krvi 1,58 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Noćas, 28. svibnja, oko 2 sata, u Osijeku, u Ružinoj ulici, u nadzoru prometa zaustavljen je 25-godišnji hrvatski državljanin iz Čepina, koji je upravljao osobnim automobilom, te se odbio podvrgnuti ispitivanju na prisutnost droga u organizmu. Za počinjeni prekršaj istome je izrečena novčana kazna u iznosu od 10 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Jučer, 27. svibnja provedene su pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila. Utvrđeno je 107 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 4 nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 2 nepropisna pretjecanja i 4 ostala prekršaja.

Pročitajte još