Krivotvorenje isprave
18/07/2019

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 15-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo krivotvorenje isprave. Maloljetnik je 16. srpnja u trgovačkom centru u Osijeku, krivotvorivši potpis 19-godišnjeg hrvatskog državljanina, sklopio pretplatnički ugovor. Nadležnom državnom odvjetništvu dostavljeno je posebno izvješće.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAZlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju

Nadležno državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv 53-godišnjeg državljanina. Prethodno provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 53-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju. U vremenu od 1. siječnja do 31. prosinca 2011. godine, kao direktor tvrtke iz Tenje, 53-godišnjak je sklopio ugovor o zajmu sa sobom kao fizičkom osobom i u više navrata na svoj račun uplaćivao novčane iznose čime je oštetio tvrtku u iznosu od više stotina tisuća kuna.

 

Pokidao bagreme

Tijekom noći sa 16. na 17 srpnja nepoznati je počinitelj u Silašu pokidao više desetaka sadnica kuglastog bagrema čime je pričinjena materijalna šteta u iznosu od više tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Prometne nesreće u protekla 24 sata

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća koje su za posljedicu imale materijalnu štetu. Dvije prometne nesreće dogodile su se na području Osijeka, po jedna na području Belog Manastira, Belišća i Našica.