Krivotvorenim testovima za COVID-19 pokušali ući u Republiku Hrvatsku
05/03/2021

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske jučer, 4. ožujka, oko 17,30 sati, na graničnom prijelazu Batina, prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku i obavljanja granične kontrole, 39-godišnji državljanin Republike Srbije dao je na uvid krivotvoreni PCR test na COVID-19, izdan od Zavoda za javno zdravlje Republike Srbije. Državljanin Republike Srbije uhićen je zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krivotvorenje isprave.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAIstoga dana, oko 15,30 sati, na graničnom prijelazu Erdut, prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku i obavljanja granične kontrole, 28-godišnji i 50-godišnji državljani Republike Srbije dali su na uvid krivotvorene PCR testove na COVID-19, izdani od Zavoda za javno zdravlje Republike Srbije. Državljani Republike Srbije uhićeni su zbog sumnje da su počinili kazneno djelo krivotvorenje isprave.

 

Požar obiteljske kuće

Jučer, 4. ožujka, oko 8,20 sati, u Podgoraču, došlo je do požara u prostorijama obiteljske kuće koji se proširio na krov, kada je 82-godišnji vlasnik obiteljske kuće ložio peć na kruta goriva te je za potpalu koristio benzin. Vlasniku 82-godišnjaku pozlilo je te je prevezen u Opću županiju bolnicu Našice, gdje mu nisu konstatirane ozljede te je pušten kući. Požar su ugasili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Našice i Dobrovoljno vatrogasno društvo Podgorač. Materijalna šteta cijeni se na 20 000 kuna.

 

Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće. U jednoj prometnoj nesreći dvije osobe su lako tjelesno ozlijeđene dok je u preostale tri prometne nesreće nastala materijalna šteta. Dvije prometne nesreće dogodile su se na području Osijeka i dvije na području Našica.

 

Ostali događaji u prometu

Jučer, 4. ožujka, na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirana su 3 vozača osobnog automobila koja su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 2,25 sati, u Osijeku, kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 24-godišnji hrvatski državljanin iz Mandićevca. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,42 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu do 15 000 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom do 9 mjeseci, te 4 negativna prekršajna boda.