Kreće ocjenjivanje nakon Uskrsa
05/04/2020

Sljedeći tjedan nastave na daljinu bit će tjedan ponavljanja i planiranja, a ocjenjivanje i vrednovanje trebalo bi početi nakon Uskrsa, u petom tjednu nastave na daljinu, najavila je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak. S obzirom na to da nastava na daljinu ulazi u drugu fazu, Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je Upute za vrednovanje i ocjenjivanje za vrijeme trajanja nastave na daljinu.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASATakođer su objavljeni i Primjeri provjera i vrednovanja iz različitih predmeta. Aktivnosti učenika u sljedećem tjednu trebaju biti usmjerene na ponavljanje i rješavanje eventualnih zaostataka te stoga učenici ne bi trebali dobivati nove zadatke, stoji u uputi. Nastavnici trebaju u tjednu ponavljanja analizirati aktivnost učenika tijekom prethodnih triju tjedana nastave na daljinu te im dati povratnu informaciju je li njihova aktivnost bila u skladu s očekivanjima ili bi je trebalo unaprijediti.

Osim toga, učitelji i nastavnici u tom tjednu trebaju isplanirati na koji će način provoditi vrednovanje i ocjenjivanje, sukladno objavljenim Uputama. Od stručnih suradnika očekuje se da nakon ovih triju tjedana zatraže povratne informacije od učenika ili nastavnika te ih analiziraju i predlože konkretne mjere podrške učenicima, a posebno onima s teškoćama i darovitim učenicima. Za maturante će uslijediti novi materijali s pripremama za državnu maturu.

Pročitajte još