Kreativnost i mašta djece na djelu
11/12/2019

Božić nam je sve bliže, a blagdanska svjetla sve više trepere. Povodom adventa i blagdana koji se približavaju, Grad Našice, Dječje gradsko vijeće Grada Našica, Društvo „Naša djeca” Našice i MK „Racing” organizirali su tradicionalno kićenje božićnih jelki. Tako su u 10 sati u Gradskoj upravi jelku okitili članovi Dječjeg foruma, zajedno sa vijećnicima Dječjeg gradskog vijeća. Gradonačelnik Grada Našica, Josip Miletić, srdačno je zahvalio mališanima Dječjeg vrtića Zvončić, Dječjem gradskom vijeću, DND Našice, Dječjem forumu i svima koji su sudjelovali na uloženom trudu i vremenu za kićenje jelki.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA„Ovo je jedna lijepa akcija u kojoj se ističe mogućnost darivanja naših najmlađih, a najljepši dar nama je njihov širok osmijeh i veselje”, rekao je gradonačelnik, Josip Miletić.

Voditeljica Dječjeg foruma je učiteljica Ružica Belunjak, a voditeljica Dječjeg gradskog vijeća je Sanela Mandić Vidaković. Ravnateljica DND-a Našice, Darija Vlajnić, istaknula je kako polaznici DND-a Našice i vijećnici Dječjeg gradskog vijeća Grada Našica tradicionalno svake godine ukrašavaju jelke u gradskoj upravi. Usput se zahvalila gradonačelniku Josipu Miletiću i svim članovima Gradske uprave na ugodnom prijemu u njihov radni prostor.

„Kićenje jelki u Gradskoj upravi Grada Našica za polaznike DND-a već je postalo tradicija. Volimo doći u ove prostore i uveseliti djelatnike ukrasima koje smo sami izrađivali”, rekla je ravnateljica DND-a Našice, Darija Vlajnić.

U 10 i 30 sati polaznici Dječjeg vrtića Zvončić okitili su jelke na Trgu dr. Franje Tuđmana. Dječji smijeh odzvanjao je našičkim centrom, a za tu aktivnost mališani su se pripremali od samog početka adventa. Ukrase su mališani izradili vlastitim rukama, a u kićenje jelki uključili su se i roditelji.

„Puno nam znači što zajedno sa našim mališanima uljepšavamo advent njima i njihovim obiteljima. Ujedno svim našim radnicima, djeci, roditeljima i sugrađanima želim svako dobro tijekom ovih božićnih blagdana, puno sreće, radosti, osobnog zadovoljstva i mira u srcu u 2020. godini!”, rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića Zvončić, Snježana Kanđera.

Nadalje, u 18 sati će svoje ukrase na drvca na Trgu dr. Franje Tuđmana staviti i polaznici osnovnih škola s područja Grada Našica, u suorganizaciji sa DND-om Našice. Nakon što okite božićne jelke, djeca su pozvana u grijani adventski šator, na topli čaj, te slušanje čitanja i pripovijedanja božićnih bajki, što je organizirano u suradnji sa Hrvatskom narodnom knjižnicom i čitaonicom Našice. Očekuje se pregršt veselja i zabave, stoga ponesite svoje ukrase i zajedno sa svojom djecom pridružite se ovim aktivnostima.

Pročitajte još