Teške krađe
19/11/2019

Teške krađe

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske nepoznati počinitelj od 16. do 18. studenog, na poljoprivrednoj površini između Branjinog Vrha i Šećerane, provalio spremnike goriva četiri traktora vlasništvo baranjske tvrtke te ukrao nekoliko stotina litara dizel goriva. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga. Nepoznati počinitelj od 15. do 18. studenog u Divaltovoj ulici u Osijeku, provalio u skladište vlasništvo tvrtke iz Osijeka i ukrao nekoliko stotina metara bakrenog užeta. Materijalna šteta iznosi više tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAKrađa elektroničkih uređaja i alata

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 27-godišnji hrvatski državljanin i 34-godišnji hrvatski državljanin počinili kazneno djelo krađa. Tijekom mjeseca listopada ove godine u Risnjačkoj ulici u Osijeku, 27-godišnji i 34-godišnji hrvatski državljani iz Osijeka su iz garaže vlasništvo 74-godišnjeg hrvatskog državljanina ukrali više komada različitog alata, elektroničkih uređaja i motornu pilu. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Krađa osobnog automobila

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 28-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo krađa. U noći 16. na 17. studenog, u Ulici Bana Josipa Jelačića u Višnjevcu, 28-godišnji hrvatski državljanin ukrao je otključani parkirani osobni automobil vlasništvo 64-godišnjeg hrvatskog državljana. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

 

Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko – baranjske

Jučer, 18. studenog oko 17,28 sati, na ulasku u mjesto Kneževi Vinogradi dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala. Vozač 46-godišnji hrvatski državljanin iz Grabovca upravljajući osobnim automobilom je u neosvijetljeni bicikl koji se kretao istim smjerom i kojim je upravljao 67-godišnji hrvatski državljanin iz Kneževih Vinograda. Vozač bicikla pao je kolnik i uslijed zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu događaja.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je jedanaest prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba je smrtno stradala, u tri prometne nesreće jedna osoba je teže, a dvije osobe su lakše ozlijeđene. Preostalih sedam prometnih nesreća za posljedicu je imalo materijalnu štetu.

Na području Osijeka dogodilo se šest prometnih nesreća, dvije na području Belog Manastira, dvije na području Belišća i jedna na području Đakova.

Jučer, 18 studenog u 14,50 sati u Osijeku, policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 58-godišnji hrvatski državljanin iz Tenje. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je nedozvoljena koncentracija alkohola u krvi od 4,34 grama po kilogramu. Vozač je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.

Za ovaj prekršaj predviđena je novčana kazna do 20.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana te zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca i 6 negativnih prekršajnih bodova.