Krađa novčanika
29/07/2019

Krađa novčanika

Preplatite se
TV Našice

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske nepoznati je počinitelj 14. srpnja, u jutarnjim satima na prostoru auto tržnice u Osijeku, Sv. L. B. Mandića bb ukrao novčanik sa raznim dokumentima i novčanim iznosom od nekoliko tisuća kuna.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAIzgorjele bale sijena i slame

U subotu 27. srpnja, u ranojutarnjim satima, na imanju u Blanju, došlo je  požara na složenim rolo balama prilikom čega je izgorjelo više desetaka rolo bala pšenične slame, i više desetaka rolo bale sijena. Očevidom je utvrđeno da je do požara došlo djelovanjem otvorenog plamena. Požar su ugasili pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Viljevo. Materijala šteta nastala požarom iznosi više od 30 tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga. Nadležnom državnom odvjetništvu dostavljena je kaznena prijava.

 

Pronašao bombu

U petak, 26. srpnja, oko 8 sati, prilikom čišćenja drvenog ormara u pomoćnom objektu pored obiteljske kuće 39-godišnji hrvatski državljanin pronašao je ručnu bombu. Na mjesto pronalaska izišao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je izuzeo bombu.

Podsjećamo građane da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“. Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak.

Pozivamo sve građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

 

Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske

Tijekom vikenda na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je dvanaest prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće dvije su osobe teže, a jedna osoba je lakše ozlijeđena. Preostalih deset nesreća za posljedicu su imale materijalnu štetu.

Šest prometnih nesreća dogodile su se na području Osijeka, dvije na području Donjeg Miholjca te po jedna prometna nesreća na području Belog Manastira, Đakova Belišća i Našica.

Na području PU osječko – baranjske u prometu je zatečen 21 vozač koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi (13 vozača osobnih automobila, 4 vozača bicikla, 2 vozača teretnih automobila i 2 vozača mopeda).

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je dana 27. travnja u 23,05 sati u Našicama, policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 43-godišnji hrvatski državljanin uz prisutnost alkohola u krvi od 2,01 grama po kilogramu.

Dana 27. srpnja u 21,00 sati u D. Miholjcu, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom, a kod 55-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao motociklom, utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 1,52 grama po kilogramu.

Dana 28. srpnja u 00,35 sati u Osijeku, na raskrižju Frankopanske i Zagorske, policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 38-državljanin Njemačke, prije stjecanja prava na upravljanje. Vozač je uhićen, sukladno 134. prekršajnog zakona.

Istoga dana u 11,55 sati u Belom Manastiru, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom, a kod 47-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao osobnim automobilom, utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 2,58 grama po kilogramu. Vozač je sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten u posebnu prostoriju, do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

VEZANI TEKSTOVI

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji