Krađa novca i nakita u Koški
07/02/2019

Krađa novca i nakita u Koški

Preplatite se
TV Našice

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske u večernjim satima 6. veljače dvije nepoznate osobe ušle su u prostorije obiteljske kuće u Kolodvorskoj ulici u Koški, dok se u njoj nalazila vlasnica, a vlasnik je bio u dvorištu. Počinitelji su iz kuće ukrali novac i nakit. Nakon što ih zatekao vlasnik, od njega su zatražili PVC boce. Kada je otišao u drugi dio dvorišta, iskoristili su nepažnju i udaljili se u nepoznatom pravcu. Vlasnicima je nastala materijalna šteta od više tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljima se traga.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA 

Razotkriveni počinitelji kaznenih djela krađa

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 33-godišnji i 31-godišnji državljani Rumunjske počinili kazneno djelo krađa. U jutarnjim satima 6. veljače mladići su na odmorištu auto ceste u blizini mjesta Beketinci ukrali gorivo iz parkiranog teretnog automobila.

Sumnja se i da su 22-godišnji, 18-godišnji i 24-godišnji hrvatski državljani počinili kazneno djelo krađa. U prijepodnevnim satima 6. veljače mladići su u šumi između Mrzovića i Markušice posjekli i utovarili nekoliko stabala graba. Materijalna šteta naknadno će se utvrditi.

Nadležnim državnim odvjetništvima podnesena su posebna izvješća.

 

Nedozvoljena trgovina

Završeno je kriminalističko istraživanje nad jednom osobom te se sumnja da je 56-godišnja hrvatska državljanka počinila kazneno djelo nedozvoljena trgovina. U prijepodnevnim satima 6. veljače policijski službenici zatekli su u blizini centra Osijeka 56-godišnjakinju s ruksakom i vrećicama s nekoliko desetaka kutija cigareta bez nadzornih markica Republike Hrvatske i više stotina grama rezanog duhana. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

 

Požari

U Naselju Stanka Vraza u Osijeku oko 13,25 sati 6. veljače došlo je do požara na drvenoj montažnoj garaži, koja se koristi kao skladište rabljenog namještaja. Očevidom je utvrđeno da je do požara došlo uslijed prinošenja ili odbacivanja otvorenog plamena na gorivi materijal šupe s vanjske strane. Požar se proširio na vrata te na cijelu garažu. Izgorjela je konstrukcija, krovište, bočne oplate te drveni namještaj. Materijalna šteta iznosi oko trideset tisuća kuna.

Istoga dana oko 11,50 sati, uslijed kvara na električnoj instalaciji krovnog dijela prostorije, došlo je do požara u kotlovnici u obiteljskoj kući u Ulici kralja Tomislava u Mecama. Izgorjelo je krovište kotlovnice. Požar se proširio na krovište kotlovnice susjedne kuće te je izgorio dio krovišta. Ukupna materijalna šteta iznosi oko osamdeset tisuća kuna.

Nadležnim državnim odvjetništvima podnesena su izvješća.

 

Pronašao ručnu bombu

Prilikom čišćenja dvorišta u Donjem Miholjcu u poslijepodnevnim satima 6. veljače građanin je pronašao ručnu bombu M-75. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu preuzeo je bombu na mjestu pronalaska.

Podsjećamo Vas da je još u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“. Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak.

Pozivamo građane, koji u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave. Ne donosite oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja, već nas o nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

 

Prometne nesreće u protekla 24 sata

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće, koje su za posljedicu imale materijalnu štetu, a dogodile su se na područjima Osijeka, Baranje, Belišća i Đakova.

Jučer, 06. veljače, na području ove policijske uprave u prometu je zatečen jedan vozač osobnog automobila koji je upravljao vozilom uz nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi, 53-godišnji hrvatski državljanin, kojeg su policijski službenici zaustavili u 23,25 sati u Đakovu te su mu evidentirali prisutnost alkohola u krvi od 2,38 grama po kilogramu. Sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U 19,05 sati na državnoj cesti broj 7, između Kozarca i Čeminca dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, u kojoj je 39-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim automobilom uz prisutnost alkohola u krvi od 1,82 grama po kilogramu. Vozač je, sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U 22,50 sati na državnoj cesti broj 515, između Razbojišta i Bračevaca dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, u kojoj je 46-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim automobilom uz prisutnost alkohola u krvi od 1,90 grama po kilogramu. Vozač je, sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

VEZANI TEKSTOVI

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji