Još jedna krađa iz nezaključane kuće
28/05/2019

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske između 19. do 25. svibnja nepoznati je počinitelj iz nezaključane obiteljske kuće u Ulici Dore Pejačević u Feričancima ukrao nekoliko desetaka tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAKaznena djela na području PU osječko – baranjske

Na području PU osječko – baranjske u protekla 24 sata evidentirano je ukupno dvanaest kaznenih djela: četiri kaznena djela teške krađe, tri kaznena djela krađe, i pet ostalih kaznenih djela. Od evidentiranih kaznenih djela izdvaja se jedno kazneno djelo teška krađa i tri kaznena djela krađa.

 

Provalio u ugostiteljski objekt

Tijekom jutarnjih sati 27. svibnja nepoznati je počinitelj provalio u prostorije ugostiteljskog objekta u Antunovcu. Počinitelj je ukrao novčanik s više tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Ukrali dječja kolica i bicikl

U poslijepodnevnim satima 26. svibnja nepoznati je počinitelj iz hodnika stambene zgrade u Ulici Ljudevita Posavskog u Osijeku ukrao dječja kolica. Vlasnici je nastala materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 22-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo krađa. U večernjim satima 17. svibnja 22-godišnjak je iz dvorišta obiteljske kuće u Ulici Bele Bartoka u Belom Manastiru ukrao bicikl vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

Kako ne biste ostali bez Vama vrijednih stvari, slijedi nekoliko korisnih savjeta:

  • Zapišite serijski broj predmeta čim ga kupite, ukoliko ga ima. Fotografirajte ga i sačuvajte račun.
  • Napravite svoju oznaku, tako da predmet možete prepoznati.
  • Nikada ne ostavljajte predmete poput bicikla nevezane, niti u nezaključanim zajedničkim prostorijama, stubištima, dvorištu i slično. Kada ih vežete, vežite ga uz nešto što je dovoljno čvrsto.
  • Koristite kombinaciju zaštite, jer je tako za krađu potrebno više vremena.
  • Ako imate bravu na žbicama, zaključajte ju. Koristite dovoljno dugu spiralnu ili čeličnu sajlu s bravom.
  • Ne koristite nekvalitetne i jeftine lance i lokote. Postoje i brave za blokiranje kotača i alarm osjetljiv na vibraciju.

 

Prometne nesreće u protekla 24 sata

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su tri prometne nesreće, koje su za posljedicu imale materijalnu štetu. Dvije su se dogodile na području Osijeka, a treća na području Baranje.

Pročitajte još