Krađa iz kuće
16/01/2020

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske jučer, 15. siječnja, od 06 do 17 sati, u Ulici Stjepana Radića u Piškorevcima, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću i ukrao peć na kruta goriva, televizor i hladnjak vlasništvo 33-godišnjeg hrvatskog državljanina. Vlasnik je oštećen za više tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAProvala, neovlaštena uporaba i paljenje osobnog automobila

U noći s 14. na 15. siječnja, u Bračkoj ulici u Osijeku, nepoznati počinitelj ukrao je parkirani i otključani osobni automobil vlasništvo 37-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Osijeka. Ukradenim osobnim automobilom odvezao se u Ulicu Josipa Rajha Kira i zapalio ga. Požar su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Osijek.

Tijekom noći u Osijeku u Bračkoj, Bašćanskoj i Bakarskoj ulici, nepoznati počinitelj provalio je u teretni automobila i dva osobna automobila, vlasništvo tvrtki iz Osijeka i 48-godišnjakinje iz Osijeka. Iz vozila nepoznati počinitelj ukrao je radio kazetofon, vatrogasni aparat, auto kozmetiku, vodenu pumpu, jakne, nekoliko litara antifriza i gazirane vode te osobne dokumente. Tvrtke i fizičke osoba oštećene su za nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko – baranjske

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je osam prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće tri osobe zadobile su lake tjelesne ozljede. Preostale prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodile su se tri prometne nesreće, dvije na području Đakova, jedna na području Našica, Belišća i Donjeg Miholjca.

 

Ostali događaji

Jučer, 15. siječnja, na području Policijske uprave osječko-baranjske u kontroli prometa zaustavljena su četiri vozača (dva vozača osobnog automobila i dva vozača bicikla) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 23,25 sati u Osijeku u Drinskoj ulici, kada je u nadzoru prometa zaustavljen biciklist 58-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka. Vozaču je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,56 grama po kilogramu.

U 00,45 sati, u Osijeku u Ulici Stjepana Radića, u nadzoru prometa zaustavljen je vozač automobila 50-godišnji hrvatski državljanin iz Vinkovaca. Vozač je odbio alkotestiranje te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu. Za navedeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca i 6 negativnih prekršajnih bodova.