Krađa i računalna prijevara
22/01/2020

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske provedenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja da je 19-godišnji hrvatski državljanin počinio kaznena djela krađa i računalna prijevara. U subotu, 5. siječnja prošle godine, od 8,30 do 9,05 sati, u Podgoračkoj ulici u Osijeku, 19-godišnjak je iz otključanog osobnog automobila ukrao novčanik sa osobnim dokumentima, bankovnom karticom i novcem vlasništvo 39-godišnje hrvatske državljanke iz Osijeka. Ukradenom bankovnom karticom 19-godišnjak je izvršio nekoliko plaćanja u trgovinama na području Grada Osijeka. Vlasnica je oštećena za više od tisuću kuna.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAU noći s 19. na 20. listopada prošle godine, u Sljemenskoj ulici u Osijeku, 19-godišnjak je iz otključanog osobnog automobila ukrao novčanik sa osobnim dokumentima, bankovnom karticom i novcem vlasništvo 61-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Tenje. Ukradenom bankovnom karticom 19-godišnjak je izvršio nekoliko plaćanja u trgovinama na području Grada Osijeka. Vlasnik je oštećen za više od tisuću kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Krađa bicikla

U noći s 18. na 19. siječnja, na Vijencu Ivana Meštrovića u Osijeku, nepoznati počinitelj je iz podruma ukrao bicikl vlasništvo 17- godišnjeg hrvatskog državljanina iz Pitomače. Vlasnik je oštećen za više od tisuću kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Požar u stanu

Jučer, 21. siječnja, oko 5,30 sati, u stambenoj zgradi u Belom Manastiru, Trg Slobode, došlo je do požara u stanu vlasništvo 71-godišnjeg hrvatskog državljanina. Požar je nastao pregrijavanjem i zapaljenjem produžnog električnog kabela tijekom rada televizora te se požar proširio na prostoriju. Požar su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Beli Manastir. Materijalna šteta iznosi više desetaka tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Pronašao bombu

Jučer, 21. siječnja, oko 8,40 sati, u Ulici Ivana Gundulića u Donjem Miholjcu, 81-godišnji hrvatski državljanin je prilikom čišćenja u gospodarskim prostorijama obiteljske kuće pronašao ručnu obrambenu bombu M-50. Bombu je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu na mjestu pronalaska izuzeo.

 

Prometne nesreće i događaji u prometu na području pu osječko – baranjske

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća. Prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka i Đakova dogodile su se po dvije prometne nesreće i po jedna na području Našica i Donjeg Miholjca.

Ostali događaji

Jučer, 21. siječnja, na području Policijske uprave osječko-baranjske u kontroli prometa zaustavljena su dva vozača (vozač osobnog automobila i vozač bicikla) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi te vozač bicikla koji je odbio alkotestiranje.

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 15,30 sati u Jelisavcu, kada je u nadzoru prometa zaustavljen vozač osobnog automobila 45-godišnji hrvatski državljanin iz Jelisavca. Vozaču je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,28 grama po kilogramu.

Jučer, u 20,50 sati, u Belom Manastiru, u nadzoru prometa zaustavljen je biciklist 31-godišnji hrvatski državljanin iz Belog Manastira. Vozač je odbio alkotestiranje te je sukladno Prekršajnom zakonu smješten u posebnu prostoriju.