Krađa cigareta iz benzinske postaje
21/02/2020

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske u noći s 19. na 20. veljače, u Podgoraču, nepoznati počinitelj provalio je u benzinsku postaju i ukrao više desetaka šteka cigareta. Pravna osoba oštećena je za oko desetak tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAProvalne krađe u Osijeku

U noći s 19. na 20. veljače, u Osijeku, u Kozjačkoj ulici, Vijencu Petrove Gore i Šetalištu kardinala Franje Šepera, nepoznati počinitelj provalio je u pekarnicu vlasništvo tvrtke iz Darde, zatim u trgovinu vlasništvo tvrtke iz Osijeka i u ugostiteljski objekt vlasništvo tvrtke iz Osijeka. Iz provaljenih objekata ukraden je novac, prehrambeni artikli i mobitel. Pravne osobe oštećene su za nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Prijevara putem društvene mreže

Od 26. siječnja do 19. veljače, 53-godišnji hrvatski državljanin iz Duboševice je na društvenoj mreži kontaktirao nepoznatu osobu koja je putem Internet oglasa nudila brzu financijsku pomoć. U svrhu isplate novčane pozajmice, 53-godišnjak je nepoznatoj osobi u više navrata uplatio više od tri tisuća kuna, dok pozajmicu nije dobio. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

Ne posuđujte novac od nepoznatih pravnih ili fizičkih osoba putem Interneta

U više navrata policija je zaprimila prijave građana koji su temeljem oglasa na internetskim stranicama stupili u kontakt s njima nepoznatim osobama te s njima komunicirali putem elektroničke pošte, nakon čega su putem internetskog bankarstva uplatili određene iznose za kupnju željenih proizvoda ili posudbu novca.

Kako ne biste postali žrtva prevaranta, savjetujemo Vam da olako ne prihvaćate neprovjerene oglase, odnosno najbolje bi bilo da na adekvatan način provjerite oglašivača i sadržaj oglasa, neposrednim uvidom na lokaciji i neposrednim kontaktom s prodavateljem te provjerom osoba ili tvrtki koje nude različite financijske pakete, a kako ne bi postali žrtva prijevare.

 

Pronađeni maloljetni počinitelji

Provedenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnje da su dva maloljetnika počinili tri kaznena djela teška krađa. U subotu 8. veljače, u Belišću, maloljetnici su provalili u prostorije svlačionice sportske dvorane u Belišću. U unutrašnjosti su maloljetni počinitelji isprevrtali sportske rekvizite te se udaljili ne otuđivši ništa. U noći s 22. na 23. siječnja, u Belišću, maloljetnik je provalio u podrumsku prostoriju obiteljske kuće vlasništvo 50-godišnje hrvatske državljanke iz Belišća. Iz podruma je ukrao tri rasklopna štapa i role za ribolov, platnenu navlaku za pribor i tri metalna držača za štapove. U noći s 12 na 13. veljače, u Belišću, maloljetnik je provalio u prostorije gradilišta i ukrao dva produžna električna kabla na kolutu te u unutrašnjost prostorija presjekao i ukrao ugrađene električne kablove po zidovima i stropu. Tvrtka iz Donjeg Miholjca oštećene je za nekoliko tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko – baranjske

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede i jedna osoba teške tjelesne ozljede. Preostale prometne nesreće za posljedicu su imale materijalne štetu. Na području Osijeka dogodile su se dvije prometne nesreće i po jedna na području Belog Manastira, Đakova, Belišća i Našica.

 

Ostali događaji u prometu

Jučer, 20. veljače, na području Policijske uprave osječko – baranjske u prometu su zaustavljena tri vozača osobnog automobila koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 22,13 sati u Osijeku u Vinkovačkoj ulici, kada je u nadzoru prometa zaustavljen vozač osobnog automobila 25-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka. Vozaču je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,64 grama po kilogramu te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu. Za navedeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana u iznosu do 20.000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.