Krađa goriva iz radnih strojeva
16/01/2021

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske u periodu od 10. do 15. siječnja, u šumskim predjelima između mjesta Koška i Lacići te uz kolnik ceste kod mjesta Granice, nepoznati počinitelj provalio je u rezervoare tri radna stroja vlasništvo dviju pravnih osoba. Iz rezervoara radnih strojeva nepoznati počinitelj ukrao je više od 400 litara pogonskog goriva, akumulatore i dijelove alata. Pravnim osobama počinjena je materijalna šteta oko 4 000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu i nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAPolicija pronašla i oduzela pušku

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 43-godišnji hrvatski državljanin s područja Osječko – baranjske županije nezakonito nabavio i u obiteljskoj kući posjedovao poluautomatsku pušku. Policijski službenici su pronađenu pušku od 43-godišnjaka oduzeli. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu.

MUP Podsjeća građane da akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ još traje. Policija poziva građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Također vas mole da takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja. O namjeri predaje obavijestite ih na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

 

Prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća s materijalnom štetom. Na području Osijeka dogodile su se tri prometne nesreće i po jedna prometna nesreća na području Đakova i Našica.