DVD Jelisavac dobit će novo kombi vozilo
13/01/2020

Najstarija udruga u mjestu Jelisavac, Dobrovoljno vatrogasno društvo godinu je započeo svečanom sjednicom. U vatrogasnom domu u središtu Jelisavca okupilo se stotinjak prijatelja i suradnika vatrogasaca te predstavnika udruga iz sela, kao i drugih važnih gostiju. Na skupštini je istaknuto kako DVD i u ovoj godini nastavlja sa uhodanim aktivnostima, a da im je i dalje najveća težnja okupiti još veći broj mještana, posebice onih srednje dobi.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA„Što se tiče prošle godine važno je istaknuti to, da radimo vrlo dobro na preventivi jer nismo imali niti jedan zabilježeni požar, kao ni godine prije. S druge strane ulažemo puno u infrastrukturu, pa smo ove godine uveli grijanje u naš dom, uredili naše prostorije i postavili tendu. Uz to kontinuirano radimo na povećanju članstva, afirmiranjem djece i mladi kako bi nam se i oni pridružili. Imamo tri do četiri ekipe djece s kojima često idemo na natjecanja, ali nama nedostaju i drugi uzrasti, poput mladeži. U ovoj godini, već razmišljamo o sljedećoj, jer nam slijedi proslava 90 godina od osnutka DVD Jelisavac, te izborna skupština.” – rekao je predsjednik DVD Jelisavac Darko Kuric.

Želju da se obrate okupljenima osjetili su, u ime gradonačelnika Josipa Miletića, gradski vijećnik Franjo Kanđera, županijski vijećnik Vanja Prošić, predsjednik Mjesnog odbora Vedran Dervić, predsjednik Matice Slovačke Vlado Hulak te predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Našica Vlatko Gašić koji je istaknuo da Grad Našice preko njihove zajednice zadnjih nekoliko godina uzastopce povećava financijska sredstva za vatrogasce. U ovoj je godini, kao i u prošloj, za DVD Jelisavac tako izdvojeno 5 000 kuna više, što je ukupno za 2020. godinu 30 000 kuna.

Važnu vijest članovima DVD prenio je Franjo Kanđera, gradski vijećnik, pohvalivši kvalitetan i preda rad, ove najstarije udruge u Jelisavcu.

„U ime gradonačelnika Grada Našica, Josipa Miletića, želim vam prenijeti važnu vijest, u ovoj kalendarskoj godini DVD Jelisavac dobit će novo kombi vozilo. A sredstva za nabavu izdvojena su iz gradskog proračuna.” – rekao je Kanđera dodavši da Grad vodi brigu o svim DVD-ovima, pa se u sljedećih 7 godina planira kupiti isto toliko novih kombi vozila za sve DVD našičkog područja koja nisu stožerna.

Ulogu vatrogasaca u naselju dodatno je istaknuo predsjednik Mjesnog odbora Jelisavac, Vedran Dervić. „DVD Jelisavac ima važnu ulogu u kulturnom, javnom i društvenom životu mjesta Jelisavca. Oni kroz razne manifestacije i razne radne akcije pomažu mještanima našeg naselja, tu su za vrijeme poplava, požara te za pomoć starijima. Bili su glavni organizatori i začetnici Adventa u Jelisavcu, koje je sve četiri subote bilo iznadprosječno posjećeno.” – rekao je Vedran Dervić te dodao da se uz njih mještani Jelisavca osjećaju sigurnije.

Na samom kraju skupštine podijeljene su spomenice vatrogascima koji su ovom hvalevrijednom pozivu dali 40 godina svog života kroz kvalitetan i predan rad, a dobili su ih Antun Briš i Darko Kuric. „Uvijek smo bili tu za mještane, čak i u godinama kad smo sami održavali pogon, no nismo htjeli odustati i dopustit gašenje društva.” – uz zahvalu dodao je Darko Kuric. Još dvije zahvalnice za izražene aktivnosti u organiziranju rada dobila su braća Marenjak, Goran i Matej.

 

Pročitajte još