KK “Đurđenovac” započeo novu sezonu pobjedom i rekordima
13/09/2020

Jučer je odigrana prva službena utakmica 1.B Hrvatske kuglačke lige sjever u kojoj su snage odmjerili KK Đurđenovac i gosti iz Zaboka. Domaćini su dobili ovaj dvoboj rezultatom 7:1 (3541:3363), a cijela ekipa je dala sve od sebe što se moglo vidjeti u broju srušenih čunjeva. Iduće kolo se igra iduće subote u Lepoglavi od 17 sati, a svi ljubitelji kuglanja i ovaj susret će moći vidjeti u izravnom prijenosu. Nakon utakmice razmijenili smo nekoliko riječi sa sudionicima ovog, možemo slobodno reći, povijesnog dvoboja.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA“Prva utakmica, prva pobjeda i rekord nove kuglane. Nakon godina putovanja i igranja u susjednim kuglanama ove godine smo dobili svoj prostor i, da tako kažem, konačno smo svoj na svome. Ponovit ću da su ove staze vrhunske, a to je danas potvrdila i ekipa iz Zaboka. S ovim dvobojem probili smo led i uvjeren sam da će biti i boljih rezultata. Također se zahvaljujem Općini Đurđenovac na uloženim sredstvima pogotovo u sport poput kuglanja koji nije toliko financijski zanimljiv, ali sigurno smo zaslužili novu kuglanu zbog ljubavi i rezultatima koje smo do sada pokazali.” – rekao je trener Danijel Rončević.

Filip Sedlar, predsjednik KK Zabok o novoj đurđenovačkoj kuglani ima samo riječi hvale. “Ovaj dvoboj je protekao očekivano pošto je KK Đurđenovac, prema mojoj procijeni, među prve tri momčadi 1.B Hrvatske kuglačke lige sjever i moguće je da će se boriti za prvo mjesto. Mi smo mlada ekipa, nedavno nas je napustio i jedan od stožernih igrača, a ove godine nam je cilj ostanak u ovom rangu natjecanja. Mislim da smo odigrali dobru utakmicu, s nekim igračima sam jako zadovoljan dok su neki pružili manje od očekivanog. Ipak, ovo je prva službena utakmica i još uvijek “brusimo” formu. Moram se osvrnuti i na novu kuglanu koja je vrhunska i sigurno se nalazi u pet najboljih hrvatskih i ova ekipa je, zasigurno, zaslužila ovakav objekt.”

 

“Drago mi je da smo se konačno vratili na našu kuglanu i ovo je prva utakmica nakon pet godina igranja po slavonskim kuglanama. Odigrali smo jednu sjajnu utakmicu te ostvarili ekipni rekord kuglane sa srušenim 3541 čunjem, a Igor Šarkezi je ostvario novi pojedinačni rekord sa 624 čunja i mislim da su lijepa vremena pred ovom ekipom.” – izjavio je jedan od ponajboljih članova KK “Đurđenovac” Dario Domnjak.