Polaganje za pojaseve – Karate klub „Nexe“ Našice
10/07/2019

Polaganje za pojaseve - Karate klub „Nexe“ Našice

5. 7. 2019. u Karate klubu „Nexe“ Našice održano je polaganje za pojaseve. Vrijedni karataši i karatašice pokazali su svoje znanje i savladane vještine te ponosno položili za veče zvanje. Polaganje za pojaseve predstavlja demonstraciju karate tehnike i kata koje je karataš dužan savladati prije polaganja.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASATijekom demonstracije donosi se odluka je li karataš savladao i usvojio zadani program. Svaki kandidat koji položi za određeno zvanje, stječe pravo na pripadajuću diplomu Hrvatskog karate saveza. Biti nositelj pojasa određene boje znači da osoba posjeduje znanje karatea te da je savladala neke od karataških vještina. Svaki pojas ima svoju boju koja označava nivo znanja, a viši pojas naravno znači i više savladane tehnike, više kata, veća samokontrola te brže, pravilnije i preciznije izvođenje tehnike.

„Karataši ne usvajaju samo karate tehniku, oni tijekom treniranja razvijaju samopouzdanje, poštovanje prema drugima, prema sebi i prema prostoru u kojem treniraju. Razvijaju discipliniranost i samokontrolu, a to im pomaže ne samo da ostvaruju bolje rezultate u sportu nego i u školi i u svakodnevnom životu.” izjavila je trenerica Kristina Minarik. Trenerice su iznimno zadovoljne demonstriranim znanjem i čestitaju svima na položenim pojasevima.

Popis učenika koji su položili za viša zvanja:

Žuti: Marta Vukomanović; Narančasti: Larissa Vinković; Zeleni: Danijela Kubinčan, Dino Kubinčan, Antea Azenić; Plavi: Martina Guljaš, Ivona Štrbo, Tena Ferčec, Zvjezdana Saveljić, Gloria Jakobović; Ljubičasti: Nika Vukomanović; Smeđi: Casper Unferderber.

Karataše treniraju licencirane trenerice Hrvatskog karate saveza Kristina Minarik, mag.prim.obraz., struč.spec.cin., crni pojas 3. dan i Katarina Minarik, mag.logoped., crni pojas 2. dan. U klubu ne rade samo s djecom nego i sa ženama za koje imaju u ponudi dvije vrste treninga ZEN i AERO karate, a nakon ljeta počinju i treninzi za najmlađe (5, 6 i 7 godina). Za više detalja posjetite ih na Facebook-u i slobodno im se javite.

Pročitajte još