Kandidati Restart koalicije predstavili izborni program i pozvali na promjene
01/07/2020

Danas su Našicama program Restart koalicije predstavili kandidati za 4. izbornu jedinicu – saborska zastupnica i nositeljica liste broj 15 Sabina Glasovac, Saborski zastupnik i kandidat Domagoj Hajduković te dr. Samir Haj Barakat, kandidat za Hrvatski sabor pod rednim brojem 14. Zajednička poruka kandidata bila je da u nedjelju građani imaju priliku izabrati – ako žive dobro neka biraju dosadašnje, a ako žele promjene i novi početak – neka biraju Restart.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA“Čast mi je ugostiti kandidate Restart koalicije IV. izborne jedinice za Hrvatski sabor. Obišli smo veliki dio Slavonije i Baranje, a danas smo u našičkom kraju gdje predstavljamo svoj izborni program. Svi znamo da su Našice grad koji je nekada bio od puno veće važnosti, a to je znak da nedostaje “glas” iz Našica na državnom nivou. Sabor je vrhovna institucija koja može uvelike pomoći i ondje trebamo osobu iz ovog kraja koji bi pomogao u ostvarivanju projekata od vitalne važnosti za ovaj kraj. Ovim putem bih pozdravio moje goste, saborske zastupnike i kandidate Restart koalicije, a posebno dosadašnjeg saborskog zastupnika Domagoja Hajdukovića te našu Našičanku Sabinu Glasovac koja je ujedno i nositeljica liste koji su izdvojili svoje vrijeme da bi se upoznali s problemima koje postoje u našičkom kraju.” – izjavio je, između ostalog, dr. Samir Haj Barakat, kandidat Restart koalicije broj 15 pod rednim brojem 14.

Prije svega, zahvaljujem Našičankama i Našičanima što su nas ovako lijepo primili. Slavonija, pa i Našice, imaju sve. Vrijedne ljude, poštenje, zemlju, šume, vode, želju raditi i od rada dostojanstveno živjeti. No, na žalost, jedino što ima tržišnu vrijednost u posljednjih 25 godina je iskaznica HDZ-a. Način na koji funkcionira Našice i cjelokupna Slavonija i Baranja je „ili si s nama, ili si protiv nas”, a ako si protiv, za tebe šanse nema. Ne možeš kreirati svoju budućnost. To je jedan od ključnih razloga zašto ljudi svih životnih dobi, ne samo mladi, odlaze u bolji život izvan granica Hrvatske i napuštaju Slavoniju. Stoga, drage Našičanke i Našičani, u nedjelju imate priliku izabrati. Ako živite dobro, birajte one koje ste birali do sad. Ako želite promjene i novi početak, birajte restart. HNS nije rješenje jer je vaše povjerenje odnio HDZ-u i u protekle 4 godine dozvolio da novci za projekt Slavonija završe kod HDZ-ovih tajkuna i moćnika, koji su taj novac namijenjen Slavoncima ulagali u luksuzne hotele na obali. Nadalje, naš program je namijenjen za dostojanstven život svakog umirovljenika, kvalitetno obrazovanje svakog djeteta, zdravstvo bez dugih lista čekanja te društvo bez korupcije. Posebno želim istaknuti da je važno da birate one koji ne žele odlučivati umjesto vas, koji će vam dozvoliti slobodu, a ne da si uzimaju za pravo da država i oni, pogotovo muškarci, odlučuju što biste vi trebali raditi sa svojim tijelom i izborom. Mislite na svoje kćerke jer one trebaju dostupno obrazovanje, radna mjesta te slobodu odlučivanja o vlastitom reproduktivnom zdravlju, što je njihovo ljudsko pravo.” – rekla je saborska zastupnica i nositeljica kandidacijske liste Restart koalicije u IV. izbornoj jedinici Sabina Glasovac.

Nekoliko riječi o kampanji i izbornom programu imao je dugogodišnji saborski zastupnik Domagoj Hajduković, ujedno i kandidat Restart koalicije. “Htio bih upitati stanovnike ovoga kraja žive li bolje nakon više od 1300 dana provođenja projekta “Slavonija”? Ako je odgovor negativan onda ih pozivam da podršku daju Restart koaliciji, listi broj 15, jer cijeli naš kraj treba jedan novi početak, jedan restart. Mi se zalažemo za Hrvatsku bez diskriminacije u kojoj nije bitno koje si nacionalnosti, koje si vjeroispovijesti nego je najbitnije da si čovjek i da poštuješ zakone koji su ovdje da štite nas. Također, političari i institucije su ovdje zbog nas, a ne mi zbog njih.” – naglasio je Hajduković.

Sponzorirani članak

[TheChamp-FB-Comments]