Jučerašnji „rekorder” dolazi iz Zoljana
28/01/2020

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske jučer, 27. siječnja, na području ove policijske uprave u kontroli prometa zaustavljena su dva vozača osobnog automobila koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASANajveća prisutnost alkohola utvrđena je u 23,30 sati u Zoljanu, kada je u nadzoru prometa zaustavljen vozač osobnog automobila 21-godišnji hrvatski državljanin iz Zoljana. Vozaču je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,21 gram po kilogramu. Za navedeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu od 15.000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od jednog mjeseca i četiri negativna prekršajna boda.

 

Ukrao utržak iz kase

U vremenu od 25. do 27. siječnja, u Ulici Martina Divalta u Osijeku, nepoznati počinitelj provalio je u prodajni prostor tvrtke iz Osijeka i iz kase ukrao novac. Pravna osoba oštećena je za nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Požar na poljoprivrednoj površini

Jučer, 27. siječnja, oko 19,00 sati, u Ulici svetog Leopolda Mandića u Osijeku, došlo je do požara na poljoprivrednoj površini. Požar se proširio na dvije drvene kućice s poljoprivrednim strojevima i alatom vlasništvo 60-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Osijeka. Požar su ugasili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe grada Osijeka. Materijalna šteta će se utvrditi nakon završetka očevida. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko – baranjske

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je sedam prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće jedna osoba zadobila je teške tjelesne ozljede i jedna osoba lake tjelesne ozljede. Preostalih pet prometnih nesreća za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodilo se pet prometnih nesreće i po jedna na području Donjeg Miholjca i Đakova.