Još jedna preminula osoba od koronavirusa u Osijeku – Ostani doma!
05/04/2020

Stožer civilne zaštite Osječko – baranjske županije i danas je održao redovnu konferenciju za medije na kojoj su nas upoznali s najnovijim informacijama vezanim za pandemiju koronavirusa.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAPrvi se novinarima obratio ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Osječko – baranjske županije Zlatko Pandžić. “S današnjim danom ima tri novooboljele osobe (2 iz Osijeka, 1 iz Višnjevca), dok dvije dolaze iz samoizoalcije tako da ukupan broj oboljelih u našoj županiji iznosi 92. Nažalost, jučer je preminula još jedna osoba zaražena koronavirusom. Trenutno se 462 osobe naze u samoizolaciji i, mogu slobodno reći, situacija je i dalje pod kontrolom.” – izjavio je, između ostalog, ravnatelj Pandžić.

Načelnik PU osječko – baranjske Ladislav Bece rekao je da su u protekla 24 sata zabilježili 6 kršenja mjera samoizolacije i to pet kršenja u Osijeku te jedna u Našicama. “Primjetili smo i da se neki ljudi u grupama okupljaju ispred trgovina gdje se druže i piju pića kupljenim u tim istim trgovinama. Policija to neće tolerirati te će uslijediti sankcije kako njima tako i osobama koje to dopuštaju.” – rekao je načelnik Bece.

Načelnik  Stožera civilne zaštite Osječko – baranjske županije Goran Ivanović poslao je upozorenje da se svi i dalje pridržavaju pravila pošto ova bolest može pogoditi bilo koga.

Foto: screenshot

Pročitajte još