Je li bolje živjeti u stanu ili u kući?
06/09/2020

Bez obzira odlučili se živjeti u stanu ili kući, i jedan i drugi odabir imaju svoje prednosti, ali i nedostatke. Odabir najviše treba ovisiti o vašim životnim potrebama, navikama i financijskim mogućnostima.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAStan je idealan izbor za ljude koji vode ubrzan i aktivan život neovisno imaju li ili nemaju obitelj. Obiteljske kuće često su prevelike i ne odgovaraju potrebama modernih obitelji. Kuća je idealan izbor za ljude koji vole vrijeme provoditi doma uz maksimalnu privatnost. Prednost stana je što se lako, brzo i povoljno može održati čistim i urednim dok je održavanje kuće zahtjevnije. Kuće obično imaju više prostorija koje je potrebno držati čistim, a potrebno je voditi brigu i o uređenju okućnice i vrta. Održavanje kuće vremenski je zahtjevnije od održavanja stana. Život u stanu ne donosi velike troškove mjesečnih režija. Za kuću se često kaže da je „rupa bez dna” po pitanju režija i troškova održavanja. Za razliku od stanova, u kućama su režije znatno više, no, kad je riječ o mjerama uštede možete samostalno odlučivati o ulaganju u energetsku isplativost.

 

Jedna od prvih prednosti kuće je komfor koji pruža koji je u stanu teško postići. Kuća nudi veći komfor u smislu raspoloživih kvadrata stambenog prostora te ju možete prilagoditi vlastitim željama i zahtjevima. Za razliku od stana, život u kući za mnoge je ugodniji jer mogu u potpunosti sačuvati i svoju privatnost i mir. U svakom trenutku moguće je boraviti na zraku i uživati u privatnosti svoje terase ili vrta. Velika prednost kuće je i držanje kućnih ljubimaca koji u kućama imaju slobodu kretanja, više prostora i mogućnost boravka na otvorenom u bilo kojem trenutku. U stanovima je sloboda ponašanja ograničena jer postoje pravila kućnog reda i potrebno se prilagoditi životu u zajednici.