Javni poziv za dodjelu sredstava za potpore regionalnim i lokalnim događajima
16/08/2019

Preplatite se
TV Našice

Prvi put, Turistička zajednica Osječko – baranjske županije objavljuje Javni poziv za potpore regionalnim i lokalnim događanjima na području Osječko – baranjske županije u 2019. godini.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAPredmet Javnog poziva je dodjela bespovratnih novčanih sredstava za događanja od regionalnog ili lokalnog značaja kao glavnog motiva dolaska turista u destinaciju, koja doprinose obogaćivanju turističkog proizvoda, produljenju turističke sezone, povećanju ugostiteljskog i drugog turističkog prometa te jačanju snage brenda i stvaranju prepoznatljivog imidža Osječko – baranjske županije i šire regije Slavonije i Baranje kao turističke destinacije. Naglasak je stavljen na prepoznatljiva turistička događanja održana najmanje dva puta u posljednjih pet godina, a za koja se procjenjuje da su motiv dolaska najmanje 1.000 posjetitelja te imaju jak promidžbeni učinak.

Za sredstva potpore mogu se kandidirati pravne i fizičke osobe, i to: trgovačka društva, obrti, sportski savezi, javne ustanove, ustanove u kulturi, umjetničke organizacije, jedinice lokalne i regionalne samouprave te turističke zajednice. Korisnici kandidaturu s cjelokupnom dokumentacijom podnose Turističkoj zajednici Osječko – baranjske zaključno s 26. kolovozom 2019. godine. Novost je da je Turistička zajednica Osječko – baranjske županije prilagodila dosadašnje kriterije Poziva potrebama na području kontinenta te da se uz već uobičajene obrasce traži i prijedlog turističkog aranžamana koji veže događanje i destinaciju u proizvod koji je moguće plasirati na turističkom tržištu.

Riječ o Pozivu koji do ove godine bio u nadležnosti Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice. U svjetlu smjernica novog Zakona o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma koji potiče procese decentralizacije s nacionalne na županijsku razinu, turističke zajednice županija ove godine zadužene su za upravljanje s ovom mjerom, u uskoj suradnji s Glavnim uredom HTZ-a. Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice, na svojoj 48. izvanrednoj sjednici, donijelo je Odluku o raspodjeli sredstava za regionalna i lokalna događanja. Tom odlukom Osječko – baranjskoj županiji dodijeljena je alokacija u iznosu od 123.826,55 kn od ukupnog iznosa sredstava Poziva u iznosu od 4.5 milijuna. Nastavno na navedenu odluku te potrebe dionika – organizatora događanja na području Osječko – baranjske županije, Turističko vijeće Turističke zajednice Osječko – baranjske županije donijelo je odluku da se Javni poziv za potpore regionalnim i lokalnim događanjima na području Osječko – baranjske županije u 2019. godini odnosi na događaje koji se realiziraju od 4. rujna do 31. prosinca 2019. Sasvim sigurno kako će javni poziv za 2020. godinu biti raspisan s većim ukupnim proračunom tako da ovogodišnji poziv možemo okarakterizirati kao svojevrsni test u prijelaznim razdoblju decentralizacije upravljanja dijelom mjera u sustavu Hrvatske turističke zajednice.

Javni poziv i cjelokupnu dokumentaciju možete pronaći na domeni nove internetske stranice Visit Slavonija Baranja (ostali segmenti stranice su još u izradi): Dobro došli u Slavoniju i Baranju!

Više informacija možete saznati na info@tzosbarzup.hr te na 031/ 214 852.

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji