Uskoro kreće izgradnja novog dijela Doma zdravlja
20/11/2019

O budućim planovima na području primarne zdravstvene zaštite, nakon potpisivanja ugovora o proširenju Doma zdravlja, razgovarali su gradonačelnik Josip Miletić, pročelnik Ureda gradonačelnika Goran Blagojević i ravnateljica Doma zdravlja Ljerka Nekić. Zgrada koja će, do kraja sljedeće godine, niknuti na raskrižju Ulice bana Jelačića i Ulice kralja Zvonimira, tik do sadašnjeg Doma zdravlja činit će novih 500 kvadratnih metara radnog prostora.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAProširenje Doma zdravlja osigurat će Našičanima kvalitetniju i dostupniju zdravstvenu zaštitu, ali i osigurati nove usluge kao i komotniji prostor za boravak, odnosno liječenje. Prema ovome vidljivo je da će još jedna u nizu investicija u gradu uistinu biti na korist velikom broju građana, a posebno je na nju ponosan gradonačelnik Josip Miletić.

„Ovo je hvalevrijedna investicija koja će uskoro biti realizirana u našem gradu, u koju smo uložili dosta truda. Iako je bilo puno ideja na ovu temu, odlučili smo se za novu zgradu kojom će Dom zdravlja dobiti gotovo 500 kvadrata. Zahvaljujem ravnateljici Doma zdravlja koja je uistinu dala sve od sebe u pripremi projekta, kao i Osječko – baranjskoj županiji koja je prepoznala potrebu ovakvog objekta u Našicama. Uvjeren sam da će novi objekt prije svega služiti našim građanima, a primarna zdravstvena zaštita, upravo zbog toga će biti dostupnija, a prostor ugodniji, kao i više funkcionalnosti.” – rekao je gradonačelnik i izrazio zadovoljstvo na hvalevrijednom projektu koji će osigurati bolju i kvalitetniju primarnu zaštitu.

Ukupna vrijednost ovog projekta nešto je veća od 7 milijuna kuna, što uključuje izgradnju proširenja u vrijednosti većoj od 4 milijuna, nadzor od oko 70 tisuća kuna i novu opremu vrijednosti većoj 2 milijuna. Projekt je financiran dijelom iz projekta Dostupnije primarne zdravstvene zaštite na području Osječko – baranjske županije, te iz Osječko – baranjske županije.

„Izgradnja dijela Doma zdravlja znači proširenje postojećih ordinacija, odnosno povećanje broja ordinacija, pa i kvalitete i pristupnosti primarne zdravstvene zaštite našim pacijentima. Proširenje se za sada odnosi samo na prostor, no u planu je i proširenje djelatnosti, pa ćemo uskoro oformiti, i u rad pustiti, Odjel radiologije. Plan je u budućem razdoblju uvesti i još neke djelatnosti.” – rekla je Ljerka Nekić.

Obzirom na interne i eksterne edukacije koje se provode, najčešće organizirane od strane patronažne službe, u novim prostorima izgraditi će se i prostor za radionice i edukacije građana. Ovim prostorom omogućila bi se preventivna edukacije za trudnice, dojilje te pomoglo najmlađoj dobnoj skupini naših pacijenata. Dom zdravlja u sklopu navedenog projekta dobio je ili će dobiti medicinsku opremu: defibrilatore, prijenosne holtere ABPM, spirometre, prijenosne EKG uređaje, od važnijih tu je ultrazvučna oprema za djelatnost obiteljske medicine uz stručnu edukaciju doktora medicine, stomatološke jedinice sa saug motorom za dentalnu medicinu.