Izgorjeli automobil i traktor
30/06/2020

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske jučer, 29. lipnja oko 5,30 sati, na nasipu u blizini mjesta Draž, tijekom vožnje došlo je do kvara na instalacijama dovoda goriva i zapaljenja motora osobnog automobila s kojim je upravljao vozač 35-godišnji hrvatski državljanin iz Belog Manastira. Ozlijeđenih osoba nije bilo te je vlasniku nastala šteta od oko 6000 kuna. Istog dana, oko 11 sati, u šumi u blizini mjesta Bilje, 64-godišnji hrvatski državljanin iz Bilja pokušao je pokrenuti traktor. Tom prilikom došlo je je do iskrenja električnih instalacija i požara na motoru traktora. Požar na traktoru ugasili su vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Bilja. Ozlijeđenih osoba nije bilo te je vlasniku nastala šteta od oko 5000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena su izvješća o događajima.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA 

Krađa goriva iz radnog stroja

U periodu od 25. do 26. lipnja, od 16 do 7 sati, u Kolodvorskoj ulici u Karancu, nepoznati počinitelj provalio je u spremnik goriva parkiranog radnog stroja i ukrao oko 90 litara goriva. Tvrtaka iz Osijeka oštećene je za oko 800 kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Vozaču slijedi kaznena prijava

Jučer, 29. lipnja, oko 22,25 sati, na županijskoj cesti broj 4105, između Podgorača i Budimaca, dogodila se prometna nesreća sa ozlijeđenim osobama u kojoj je 1 osoba zadobila teške tjelesne ozljede i 2 osobe lake tjelesne ozljede. Vozaču osobnog automobila 24-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Budimaca utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 1,16 grama po kilogramu. Nadležnom državnom odvjetništvu protiv 24-godišnjaka podnosimo kaznenu prijavu.

 

Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća. U tri prometne nesreće četiri osobe su zadobile lake tjelesne ozljede i jedna osoba teške tjelesne ozljede, dok su tri prometne nesreće za posljedicu imala materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodile su se dvije prometne nesreće te po jedna prometna nesreća na području Belog Manastira, Donjeg Miholjca, Đakova i Našica.

 

Jučer, 29. lipnja, evidentirana su 2 prekršaja vozača (1 bicikla i 1 osobnog vozila) koji su imali alkohola u krvi. Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 22,05 sati, u Županijskoj ulici u Osijeku, kada je u nadzoru prometa zaustavljen vozač osobnog automobila 30-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka. Vozaču je utvrđena prisutnost alkohola u krvi 1,07 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 15000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

Pročitajte još