Izaslanstvo Osječko – baranjske županije položilo vijence povodom Dana državnosti
25/06/2019

Preplatite se
TV Našice

Jučer je (24. lipnja) ispred kapelice Kraljice mira na lijevoj obali Drave izaslanstvo Osječko – baranjske županije položilo vijenac i zapalilo svijeće poginulim hrvatskim braniteljima u povodu Dana državnosti Republike Hrvatske.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA“Uoči Dana državnosti okupili smo se ovdje, gdje su upisana imena svih onih hrabrih hrvatskih branitelja koji svoj život dali za domovinu, za sve nas. Odluka koja je donesena u saboru 25. lipnja 1991. godine bila je iznimno hrabra odluka, a mi smo već tada znali da će ostvarenje slobode hrvatske države ipak biti jedan duži proces. Uz čestitku dana državnosti svim stanovnicima Osječko-baranjske županije želim poručiti kako su sva naša politička nastojanja usmjerena prema stvaranju boljeg okruženja i boljeg života na istoku Hrvatske.” – poručio je zamjenik župana Osječko-baranjske županije Goran Ivanović.

Vijence su položili i svijeće zapalili i predstavnici Grada Osijeka, Hrvatske vojske i policije te predstavnici Koordinacije udruga branitelja i stradalnika Domovinskog rata Osječko – baranjske županije.

Dan državnosti obilježava se 25. lipnja u spomen na 25. lipnja 1991. godine kada je Hrvatski sabor donio povijesnu odluku o pokretanju postupka razdruživanja od ostalih republika tadašnje SFRJ. Učinjeno je to donošenjem Ustavne odluku o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske kojom je Republika Hrvatska proglašena samostalnom i neovisnom državom.

VEZANI TEKSTOVI

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji