Izabrano novo vodstvo Gradskog savjeta mladih Grada Našica
14/01/2021

Jučer je u prostorijama gradske uprave Grada Našica u 18,00 sati održana 1. konstituirajuća sjednica Gradskog savjeta mladih Grada Našica. Na dnevnom redu sjednice bile su predviđene tri točke: izbor predsjednika Gradskog savjeta mladih Grada Našica, izbor potpredsjednika Gradskog savjeta mladih Grada Našica te pitanja i prijedlozi.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASASjednicu je otvorio g. Krešimir Kašuba, dr.med.vet., predsjednik Gradskog vijeća Grada Našica, koji je pozdravio sve izabrane članove Gradskog savjeta mladih Grada Našica te im ujedno i čestitao na izboru. Utvrđeno je da su na sjednici bili nazočni svi članovi Gradskog savjeta.

 

U prvoj točki prema dnevnom redu za predsjednicu Gradskog savjeta mladih Grada Našica jednoglasno je izabrana Ines Resler.

U nastavku sjednice novoizabrana predsjednica Savjeta, Ines Resler zahvalila se članovima na ukazanom povjerenju te nastavila rad sjednice po utvrđenom dnevnom redu.

U drugoj točki u kojoj se birao potpredsjednik Gradskog savjeta mladih Grada Našica, članovi Savjeta javnim glasovanjem za potpredsjednika Gradskog savjeta mladih jednoglasno su izabrali Matiju Gvozdanovića.

 

Predsjednik Gradskog vijeća Krešimir Kašuba rekao je kako je Gradski savjet mladih od izuzetne važnosti za Našice zbog kvalitete života mladih u gradu.

“Naš Gradski savjet mladih realizira brojne projekte za dobrobit mladih u gradu. Istaknuo bih projekt koji su prošle godine realizirali, u ovo vrijeme pandemije kada su sužene mogućnosti, a to je „Kino pod zvijezdama“ koje je bilo jako dobro prihvaćeno i od strane djece i roditelja. Večeras je bilo za primijetiti, što mi je jako drago, da imamo veliki broj ženske populacije u Gradskom savjetu mladih što potiče i Europska unija, a i politika naše države.” – izjavio je Krešimir Kašuba i čestitao novoj predsjednici na izboru i poželio joj puno sreće u budućem radu i dobru suradnju s Gradskom upravom i Gradskim vijećem.

(Matija Gvozdanović – Potpredsjednik Gradskog savjeta mladih)

Novoizabrana predsjednica Gradskog savjeta mladih Grada Našica, Ines Resler, zahvalila se u ime svih članova, Gradskom vijeću i predsjedniku Gradskog vijeća g. Krešimiru Kašubi, dr.med.vet. na izboru u Gradski savjet, te se također zahvalila g. gradonačelniku Josipu Miletiću, mag.math. i g. Goranu Konjetiću, dosadašnjem predsjedniku Gradskog savjeta mladih Grada Našica, te je istaknula kako se nada nastavku uspješne suradnje Savjeta, Gradskog vijeća i Gradonačelnika.

(Ines Resler – Predsjednica Gradskog savjeta mladih)

Nova predsjednica Ines Resler također  je istaknula kako želi da ovaj Savjet mladih bude poveznica svim mladim ljudima prema Gradskom vijeću te da svi zajedno prijedlozima, mišljenjima i djelovanjem utječu na pripremu, provedbu i donošenje odluka Gradskog vijeća temama koje su od interesa za mlade.

“Zahvaljujem se URT „Nexe Team“ Našice koja me predložila za kandidatkinju, odnosno članicu novog saziva Savjeta mladih. Zahvaljujem se i ostalim udrugama i organizacijama mladih koje su predložile svoje članove te su tako pokazali još veći interes za uključivanje u aktivnosti mladih na području grada. Kada kažem na aktivnosti mladih, tada mislim na poticanje sporta, zdravlja, kulturnih događaja, obrazovanja, zapošljavanja i ostalih tema koje se tiču mladih. Otvoreni smo za svaku suradnju, želimo čuti glas i potrebe te probleme mladih kako bismo svi zajedno mogli raditi za boljitak života mladih na području našeg grada. Želim pohvaliti prošli saziv za dosadašnji rad i zahvaliti se predsjedniku prošlog saziva Goranu Konjetiću na svakom savjetu i podršci.” –izjavila je Ines Resler i pritom se zahvalila i novim članovima Savjeta mladih, predsjedniku Gradskog vijeća Krešimiru Kašubi koji im je uvijek bio na raspolaganju za upite vezane za mlade te djelatnicima Gradske uprave i gradonačelniku Josipu Miletiću koji su im također uvijek bili na raspolaganju.