Iza učenika je jedna drugačija i čudnovata školska godina
13/07/2020

Školska godina je završila. Iako je bila drugačija od svih dosad, marljivo se radilo. Učiteljice su provodile brojne aktivnosti, kako u učionicama, tako i za vrijeme škole na daljinu. Učenici 3. razreda PŠ Budimci s učiteljicom Patricijom Hercog su se uključili u projekt Školske knjige koji potiče aktivnosti koje će pridonijeti boljem  društvu i čišćem okolišu. Cilj projekta je potaknuti inovativnost, poduzetnost i kreativne oblike izražavanja kroz izradu vremeplova.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASATako su učenici 3. razreda tijekom nastave na daljinu postali pravi izumitelji, pravi pustolovi te su svaki za svoju obitelj izumili vremeplov. Putovali su kroz vrijeme sa svojom obitelji. Svaki je učenik osmislio izgled vremeplova, izabrao materijal od kojeg će ga izraditi te izradio lutkice koje su prikazale putnike kroz vrijeme, članove uže obitelji. Zadatak je bio kroz putovanje upoznati svoje pretke i potomke. Kao rezultat putovanja nastale su slikovnice kao prikaz obiteljskog stabla predaka i potomaka pojedinog učenika. Završni proizvod putovanja kroz vrijeme u vlastitom izumljenom vremeplovu je razredna brošura izumljenih strojeva.

 

Učenici KO 1./3. r. PŠ Stipanovci s učiteljicom Monikom Mužar – Kos sudjelovali su u kreativno likovno-literarnom natječaju ″Moj tata i ja″ u organizaciji Udruge Dokkica u okviru projekta ″I tata je važan″ koji predstavlja aktivnu ulogu oca u obitelji i odgoju djece. Cilj ovog likovno – literarnog natječaja je bio predstaviti aktivnu ulogu oca u obitelji i životu djece. Učenici 3.r. Lea Foldy i Leon Bošnjaković oslikavali su svoga oca i na taj način pokazali koliko im je tata zapravo važan u životu. Za svoje kreativne likovne uratke učenici su posebno pohvaljeni i uručene su im posebne zahvalnice za sudjelovanje i kreativnost u realizaciji. Tijekom lipnja učenici PŠ Stipanovci sudjelovali su i u likovnom natječaju ″Reart zastavice″ u organizaciji udruge za umjetnost i stvaralaštvo REART u sklopu festivala pod nazivom Reartfest. Cilj ovog likovnog natječaja je bio potaknuti kreativnost učenika osnovnoškolskog uzrasta te oslikati vlastite zastave na temu knjige „Gulliverova putovanja” irskog pisca Jonathana Swifta i dijela knjige „Put u Lilliput” koja čini temu ovogodišnjeg izdanja ReArt festivala. Kreativno oslikane zastavice učenika bile su izložene na festivalu u Tvrđi u Osijeku. Učenici koji su sudjelovali su: Lea Földy, Leon Bošnjaković, Mia Moguš i Hana Moguš. Za uloženi trud u oslikavanje i neiscrpnu kreativnost učenici su nagrađeni posebnom zahvalnicom.

 

Ova školska godina posebno je bila zanimljiva učenicima prvašićima koji su zakoračili u svoje školovanje kao nitko do sada. Pandemija uzrokovana virusom COVID19 prikovala ih je za male ekrane, ali prvašići su pokazali da su uistinu veliki i spremni na sve promjene i nedaće. Uz pomoć i vodstvo učiteljica Tajane Vinić, Ljubice Đurić i Milice Ivančić napravljena je online slikovnica koju su zajednički nakon obrađene lektire  načinili učenici 1. razreda iz Podgorača, Razbojišta i Budimaca.

[TheChamp-FB-Comments]