Iz otključane kuće ukrao novac
27/05/2019

Iz otključane kuće ukrao novac

Preplatite se
TV Našice

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske nepoznati je počinitelj, između 17. i 23. svibnja, ušao u otključanu obiteljsku kuću u Ulici Đure Đakovića u Našicama i ukrao više tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAKako se zaštititi?

 • Noću zaključavajte ulazna vrata zgrade, stana ili kuće i kad ste unutra. Sjetite se zatvoriti prozore ili balkonska vrata.
 • Neposredno uz kuću ne ostavljajte predmete koji omogućavaju lakše penjanje (ljestve ili sanduci).
 • Na ulazna vrata postavite sigurnosne lančiće, širokokutnu špijunku i interfon.
 • Lako dostupne podrumske i garažne prozore osigurajte roletama s postavljenim posebnim osiguračima ili željeznim rešetkama. Upamtite: ni najbolje brave nisu učinkovite ako ih ne zaključavamo.
 • Ključ stana ne ostavljajte ispod otirača, u posudama za cvijeće ili na lako dostupnom mjestu.
 • Nagomilana pošta u sandučiću i stalno spuštene roletne upozorit će zlonamjernika da ste odsutni. Dogovorite s osobom kojoj vjerujete da redovito prazni Vaš poštanski sandučić.
 • Adresu na kojoj boravite i broj telefona na koji Vas se može dobiti kada ste na putu ili na dulje vrijeme odsutni te ključ od stana ostavite osobi od povjerenja. Zamolite susjede da Vam pripaze na stan ili kuću.
 • Vrijedne predmete ne ostavljajte i ne držite u neposrednoj blizini prozora i vrata.
 • Veće količine novca i dragocjenosti ne držite u posudama na kuhinjskim policama, pod madracem ili među rubljem u garderobnim ormarima. Imajte na umu – provalnicima su ta mjesta dobro poznata.
 • Na ulaznim vratima ne ostavljajte obavijest gdje ste i kada se vraćate, ako putujete, ne ostavljajte takvu poruku na telefonskoj sekretarici.
 • Kod nenajavljenih posjeta ne otvarajte ulazna vrata dok ne provjerite o kome se radi i što želi. Pokušajte provjeriti i saznati što hoće. Ako se osobe predstavljaju kao zaposlenici „HEP-a, Vodovoda, Pošte“ i druge službene osobe, neka predoče odgovarajuću iskaznicu.
 • Neznanci koji obilaze zgrade i kuće mogu biti provalnici koji provjeravaju u kojim stanovima nema stanara, proučavaju dnevni ritam i navike stanara, pa pokušajte zapamtiti njihov izgled i registracijsku oznaku njihova vozila.

 

Provalili u nenastanjenu kuću i prodavaonicu na području đakovštine te kontejner u Koški

Nepoznati je počinitelj, između 18. do 24. svibnja, provalio u obiteljsku kuću u Ulici Ruđera Boškovića u Kuševcu. Počinitelj je ukrao pištolj, pričinivši vlasniku materijalnu štetu od nekoliko tisuća kuna.

U noći s 23. na 24. svibnja nepoznati je počinitelj provalio u prodavaonicu u Đakovačkim Ivanovcima. Počinitelj je ukrao više kutija raznih cigareta, razne artikle i novac. Nastala je materijalna šteta od više tisuća kuna.

Nepoznati je počinitelj u noći s 24. na 25. svibnja provalio u prostor građevinskog kontejnera u Koški. Ukrao je alat vrijednosti više tisuća kuna.

Za nepoznatim počiniteljima se traga.

 

Udario vozilom u traktor

U petak, 24. svibnja, oko 16 sati 70-godišnji hrvatski državljanin upravljao je osobnim automobilom kolnikom državne ceste D-517. Dolaskom do mjesta Novi Bezdan, iz za sada neutvrđenog razloga, prednjim dijelom vozila udario je u stražnji dio traktora kojim je upravljao 41-godišnji hrvatski državljanin. Na mjestu događaja preminuo je 70-godišnjak, a mrtvo tijelo prevezeno je u Klinički bolnički centar Osijek radi obdukcije. Okolnosti događaja se utvrđuju.

Zbog obavljanja očevida od 16,30 do 19,20 sati za sva vozila promet je obustavljen na navedenoj dionici državne ceste D-517 te se odvijao obilaznim pravcima.

 

Požar u Osijeku

U prijepodnevnim satima 24. svibnja došlo je do požara u kuhinji ugostiteljskog objekta u Velebitskoj ulici u Osijeku. Do požara je došlo uslijed zapaljenja masnoće unutar dimnjaka. Oštećen je dimnjak te je došlo do taljenja izolacije na krovištu. Materijalna šteta iznosi oko deset tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je izvješće.

 

Napali policajce prilikom intervencije

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 21-godišnji, 42-godišnji hrvatski državljani i maloljetnik počinili kazneno djelo prisila prema službenoj osobi, dok je 42-godišnji hrvatski državljanin počinio i kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

U večernjim satima 24. svibnja policijski službenici, temeljem dojave, postupali su u Normancima prema nekoliko osoba. Maloljetnik, 42-godišnjak i 21-godišnjak pokušali su spriječiti policajce prilikom postupanja. Prijetili su im i fizički ih napali. Jedan policijski službenik lakše je ozlijeđen. Počinitelji su uhićeni i dovedeni u prostorije PP Našice. Temeljem sudskog naloga policijski službenici obavili su pretrage doma i drugih prostorija kod sve tri osobe. Prilikom pretrage doma i drugih prostorija koje na području Našica koristi 42-godišnjak pronašli su i uz potvrdu oduzeli više komada streljiva te pušku s pripadajućim spremnikom.

Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

 

Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske

Tijekom vikenda na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je dvanaest prometnih nesreća. U četiri prometne nesreće osam je osoba lakše ozlijeđeno. Preostalih osam nesreća za posljedicu je imalo materijalnu štetu.

Sedam se dogodilo na području Osijeka, tri na području Belišća, a po jedna na područjima Našica i Donjeg Miholjca.

VEZANI TEKSTOVI

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji