Ispred spomen obilježja Uskrsla Hrvatska dočekani hodočasnici za Vukovar
15/11/2019

Danas su ispred spomen obilježja Uskrsla Hrvatska dočekani sudionici Memorijala Željko Major, branitelji, dragovoljci i veterani s područja Orahovice, Čačinaca i Našica. Upravo oni već osam godina hodaju dionicu od 135 kilometara od Čačinaca do Vukovara u 3 etape. Prva započinje u Čačincima i završava u Bizovac, drugi dan kreću iz Bizovca prema Tenji i trećeg dana puta stižu u Vukovar.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASATim povodom, ispred spomen obilježja, zajedno s maratoncima, svijeće je zapalio i gradonačelnik Josip Miletić u prisustvu pročelnika Gorana Blagojevića, pročelnice Tomislave Kuricek, predsjednika Mjesnog odbora Josipa Matek te gradskog vijećnika Ivana Keglevića.

Gradonačelnik je svim okupljenima poželio dobrodošlicu u Grad Našice, te im poželio puno sreće na putu, naglasivši da će i Našičani odati počast Vukovaru svečanim programom u nedjelju.

– Koristim prigodu zahvaliti našim prijateljima iz Orahovice, Čačinaca i Našica koji su se priključili ovom lijepom putu prema Vukovaru u čast Željka Majora i drugih branitelja. Isto tako, želimo pokazati zajedništvo oko velike žrtve naših branitelja. Ovih dana, pogotovo u nedjelju, prisjeti ćemo se i mi našeg Vukovara i svih onih koji su dali svoje živote u vrijeme velike agresije na Republiku Hrvatsku. – rekao je između ostalog gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić, te dodao da je žrtva velika, no svi koji su pali traju u nama koji živimo.

O pothvatu branitelja više je rekao predsjednik udruge koja organizira memorijal.

– Hodamo u spomen na poginule hrvatske branitelje, te našeg suborca Željka Majora, koji je položio život za domovinu. Ove godine nas hoda 16, a priključit će nam se još dva branitelja – rekao je Miroslav Tot, predsjednik udruge hrvatskih branitelja, dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Orahovica.