Iskoristili nepažnju i pokrali ga
27/09/2019

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske u poslijepodnevnim satima 25. rujna četiri nepoznate osobe došle su do obiteljske kuće u Satnici. Dvije osobe započele su razgovor s 89-godišnjim vlasnikom, a druge dvije osobe iskoristile su njegovu nepažnju i ukrale nekoliko stotina kuna. Za nepoznatim počiniteljima se traga.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAU cilju sprečavanja sličnih prijevara, apeliramo na sve građane:

  • ne puštajte nepoznate osobe u svoje domove, a da se prethodno pouzdano ne uvjerite o kome je riječ,
  • ako se osoba predstavi kao službena, tražite na uvid službenu iskaznicu koju su službene osobe dužne imati i dati vam na uvid. Ako sumnjate, telefonski provjerite podatke o njima u ustanovi iz koje navode da dolaze,
  • zapišite registracijsku oznaku vozila, ako su ga nepoznate osobe koristile te njegovu boju, marku i druge karakteristične detalje,
  • zapamtite izgled, boju kose i očiju, visinu, stas i karakteristične znakove (madeže, ožiljke, tetovaže i slično),
  • odrasli članovi obitelji koji se brinete o starijim osobama, upozorite ih na opasnost i ponavljajte im ove savjete.

Posumnjate li u nekoga, posebno ako je riječ o počinjenju kaznenog djela, ODMAH obavijestite policiju na broj 192 ili se obratite najbližoj policijskoj postaji.

 

Pronašao mine

Prilikom ribolova na rijeci Dravi u blizini mjesta Nemetin u prijepodnevnim satima 26. rujna građanin je pronašao dvije protupješadijske mine. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu na siguran način uništio je mine na mjestu pronalaska.

Podsjećamo građane da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“. Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak.

Pozivamo sve građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju.

Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

 

Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske i događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća. Sve su za posljedicu imale materijalnu štetu. Četiri su se dogodile na području Osijeka, a po jedna na područjima Baranje i Đakova.

Jučer, 26. rujna, području PU osječko – baranjske policijski službenici zaustavili su pet vozača koji su upravljali vozilima uz nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi (četiri vozača osobnih automobila i jedan vozač bicikla).

Najveću prisutnost alkohola u krvi vozača evidentirali su 26. rujna u 10,40 sati, kada su na lokalnoj cesti broj 44093 (između mjesta Makloševac i Ceremošnjak) zaustavili bicikl kojim je upravljao 69-godišnji hrvatski državljanin iz mjesta Kamešnica, uz prisutnost alkohola u krvi od 2,11 grama po kilogramu. Vozač je, sukladno odredbama Prekršajnog zakona, isključen iz prometa.

Pročitajte još