I vrtićanci promiču odgovorno ponašanje i pridržavanje mjera
19/11/2020

Gradonačelnik Josip Miletić i predsjednik Savjeta mladih Grada Našica Goran Konjetić posjetili su danas Dječji vrtić Zvončić u Našicama prilikom kojeg su darivali mališane šarenim maskicama za lice i slatkim paketima.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAU ovo vrijeme koronavirusa, upravo su djeca ona koja svojim odgovornim ponašanjem mogu utjecati na starije i potaći ih da budu odgovorni te da paze na svoje zdravlje i zdravlje drugih. Jer djeca su ona, koja se od prvog dana vrtića susreću s načinima brige o osobnoj higijeni koja je sada došla do izražaja i pokazala koliko je ona važna.

Gradonačelnik Josip Miletić rekao je kako su upravo djeci odlučili podijeliti maskice jer upravo najmlađi svojim odgovornim ponašanjem utječu i na nas starije.

“Zahvaljujem se članovima Gradskog savjeta mladih grada Našica, predsjedniku Goranu Konjetiću i ravnateljici Snježani Kanđera na zajedničkoj inicijativi da se za svu djecu u dječjem vrtiću podijele maskice kako bi oni svojim odgovornim ponašanjem utjecali na nas starije i na svoje roditelje da trebamo biti odgovorni i da se trebamo paziti u ovo vrijeme koronavirusa.” – rekao je gradonačelnik Josip Miletić a svakako je bila i prilika djecu nagraditi i slatkim paketima da im posjet ostane u trajnom sjećanju.

Ravnateljica vrtića, Snježana Kanđera je naglasila kako vrtić nema obvezu nošenja maskica te djeca ne nose maskice u svojim skupinama, no, kako će im dobro doći kada budu obavljali različite aktivnosti sa svojim roditeljima na javnim mjestima. Istaknula je kako je ovo jedan znak pažnje, ali i mjera prevencije kojima se promiče briga za sebe i za druge u ovo delikatno vrijeme kada svi trebaju biti maksimalno oprezni, čuvati se, držati distancu, voditi brigu o osobnoj higijeni i prati ruke.

Evo nakon Jelisavca, slatki paketi i maskice su stigle i u matičnu kuću. Sada je u ovo vrijeme koronavirusa došlo do izražaja koliko je bitno i značajno za život i zdravlje naše djece i njihovih obitelji ono što mi ovdje promičemo i učimo djecu od prvog trena ulaska u vrtić i koliko je zapravo dobro to što radimo. Sve mjere koje mi provodimo u vrtiću, nama nisu nikakva novost jer mi ih provodimo kontinuirano godinama i svakodnevno. Uz edukativne materijale te uz liječnicu Ljiljana Hodak već niz godina provodimo akcije kako se peru ruke, a sada ćemo i mi odrasli moći nešto naučiti i od djece. Vjerujem da ćemo zajedničkim snagama uspjeti nadvladati ovaj životni izazov. Ponavljam još jednom, čuvajmo se, čuvajte se i vodimo brigu o sebi, ali i svojim bližnjima – rekla je ravnateljica Snježana Kanđera te se zahvalila na pažnji Gradu Našicama i Gradskom savjetu mladih.

[TheChamp-FB-Comments]