Završeni 18. Hrvatski dani u Šopronu
25/06/2019

Preplatite se
TV Našice

U subotu 22. 06. predstavili su se slavonski slikari u Munkacsy dvorani List Ferenc centra sa Salonom figurativnog slikarstva Izidor Kršnjavi. Ova izložba je slijed nakon izložbe Likovna baština grofova Pejačević koja je bila postavljena i u Šopronu rodnom gradu Ladislava Pejačevića vlasnika našičkog dvorca, hrvatskog bana i djeda Dore Pejačević.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASASlikari koji izlažu u Šopronu su: Dinko Županović, akademski slikar iz Osijeka,najbolji živući slavonski slikar, Tihomir Maroević profesor,mentor i učitelj ostalih slikara koji izlažu na ovoj izložbi, akademski slikar iz Našica, Goran Lukić, slikar iz Vinkovaca član HDLU Vinkovci, trenutno najprodavaniji slikar slavonskih motiva i vrhunski autor u tehnici suhog pastela, Jura Perković slikar iz Našica, najnagrađivaniji mladi slikar Slavonije i Srečko Perković, profesor, poznati našički slikar.

Uz ovu izložbu na kojoj je predstavljeno pedeset slika, prezentirana je i knjiga „Regionalne studije XI“ u kojoj kao autori sudjeluju i Silvija Lučevnjak profesorica i ravnateljica Zavičajnog muzeja Našice s temom Baština našičkog kraja – most između hrvatske i mađarske kulture, Teo Samaržija student iz Koške s temom Toponimija Baranje u svjetlu novih promišljanja te Zdenko Samaržija profesor, povjesničar, autor mnogih scenarija u dokumentarnom programu HTV-a s temom Redovništvo u Baranji, Slavoniji i Srijemu (srednjovjekovni optikum)

U nedjelju 30.06. u 18 sati, u istom prostoru u Šopronu nastupio je i tamburaški orkestar Tamburaškog društva „Dora Pejačević“ iz Našica koji su u proputovanju sa nastupa u Beču i svečano zatvaraju izložbu slika.

VEZANI TEKSTOVI

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji