Održana tribina “Hrvatski branitelji i dobrobit bavljenja sportom”
19/10/2019

Udruga vukovarskih veterana Našice, Udruga branitelja iz Domovinskog rata INA – Naftaplina “KVIN” i Biciklistički klub Našice su u Domu kulture organizirali tribinu pod nazivom ,,Hrvatski branitelji i dobrobit bavljenja sportom”.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASASve nazočne pozdravio je gradonačelnik Josip Miletić i pohvalio kvalitetnu suradnju udruga. Poručio je kako se žrtva Vukovara nikada ne smije zaboraviti, a biciklistima našeg Biciklističkog kluba Našice poželio puno uspjeha na njihovom putu za Vukovar. Oni će, naime, u nedjelju 9. godinu zaredom obilježiti Dan pada grada heroja memorijalnim maratonom “Sjećanje na Vukovar 2019.” u dužini dužoj od 200 kilometara. Cilj tribine – rekao je dopredsjednik udruge branitelja “KVIN” Siniša Vinković – bio je sjetiti se vukovarskih dragovoljaca i svih branitelja koji su branili Republiku Hrvatsku.

Upozoreno je i na velik problem smrtnosti branitelja koja se – smatraju organizatori tribine – može smanjiti bavljenjem sportom. Zbog toga su ovim projektom povezali braniteljsku populaciju i bavljenje sportom kao promociju zdravog života. Nazočne je pozdravio i tajnik Udruge branitelja “KVIN” Ivica Kovačević koji je predstavio udrugu. U ime vukovarskih dragovoljaca svjedočanstvo o obrani grada heroja i svemu što se događalo poslije njegovog pada, ispričao je tajnik Branimir Jokić upozorivši na probleme branitelja i veterana. Član Biciklističkog kluba Našice Zoran Ugljanac prezentirao je dobrobit biciklizma na veteransku i svaku drugu populaciju.

Foto: ustupljene fotografije

Pročitajte još