HDZ u Našicama proslavio 29. obljetnicu
22/05/2019

HDZ u Našicama proslavio 29. obljetnicu

Preplatite se
TV Našice

Hrvatska demokratska zajednica u Našicama proslavila je svoju 29. godišnjicu rada i djelovanja. Proslavi je prisustvovao predsjednik županijskog odbora HDZ i župan Ivan Anušić, predsjednici i predstavnici općinskih odbora s područja bivše općine Našica, mladež HDZ-a ali i svi drugi simpatizeri.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAOkupljenima se prvi obratio Stjepan Pintarić, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Našice, koji se zahvalio svima na dolasku te se posebno osvrnuo na utemeljitelje HDZ- a u Našicama.

„Želim na današnjoj obljetnici pozdraviti, one koji su imali najviše hrabrosti u tim turobnim vremenima ali i volje i snage, za utemeljitelje HDZ-a na području grada Našica. Pozdravljam našu mladež, uvijek najjaču mladež HDZ-a na području grada Našica i Katarinke. Želim vam svima zahvaliti što ste se okupili u ovako velikom broju. Ima i simbolike u današnjem danu, vi stariji koji se sjećate 19. svibnja 1990. godine, tada je održan prvi referendum za osamostaljene Republike Hrvatske. Na referendum je izašlo preko 83% građana a preko 94% njih opredijelilo se za samostalnost Hrvatske kao države. Taj dan, 19. svibnja, odredio je budućnost lijepe naše domovine. U svih ovih 29. godina, nakon osnutka, HDZ na području grada Našica, gotovo kontinuirano služi svom narodu.

Želim zahvaliti svima vama koji ste dali tu mogućnost da HDZ u ovom prelijepom gradu doprinosi boljitku i razvoju našega mjesta i svih naših mjesnih odbora. Pokušavamo srazmjerno razvijati sve naše krajeve, tako ste svjedoci da sada unazad dvije godine vidimo jako puno gradilišta, vidimo ogromne investicije a to nije došlo samo tako. Od mjesnog odbora, do Gradskog vijeća do našeg gradonačelnika, do Županijske skupštine, do našeg župana, do Hrvatskog sabora i Vlade i do Europskog parlamenta imamo sinergijski učinak.” – rekao je Stjepan Pintarić, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Našice, koji je pozvao okupljene da izađu na parlamentarne izbore ali uskoro i izbore za predsjednika te je uvjeren da će HDZ odnijeti nove pobjede.

Župan Ivan Anušić obratio se prisutnima te im čestitao uspješni rad i djelovanje u ovih 29. godina i pohvalio ih za sve ono što daju HDZ- u.

„Poruke su jasne i ne dvosmislene, jasno je rečeno na koji način Hrvatska demokratska zajednica planira rad i djeluje, kako funkcionira i kako razmišlja. Hrvatska je danas možda u najvećoj političkoj konfuziji od 90-ih godina, a jedini na neki način izvor stabilnosti, kontinuiteta, znanja i konkretnih stvari upravo je HDZ. Danas u saboru vidite političke stranke i pojedince koji ne biraju ni sredstva ni riječi kako se domogli dva, tri glasa više pa makar to značilo iskritizirati i na najgori način prozvati one ljude, koji su kao i mi svi ovdje, krenuli u osamostaljenje Hrvatske, kako kroz HDZ pa nakon toga i Domovinski rat. Populizam je preuzeo političku scenu i HDZ je danas stvarno ostalo jedina ozbiljna politička opcija u Hrvatskoj. Iz tog razloga bitno je da budemo zajedno, da se držimo zajedno i kad smo zajedno vidite da nam jednostavno ne mogu ništa. Ne smijemo se razdvajati, ne smijemo sumnjati u neke poteze koji nam u nekom trenutnu nisu baš sjeli od prve, ali vrijeme pokaže da je to ipak bio najbolji odabir, najbolji potez i u tom trenutku je to bilo najoptimalnije napraviti.

Bitno je za ove parlamentarne izbore dati sve od sebe kao što ste i do sada radili, u to ne sumnjam ali dobro je to uvijek ponoviti. Nije zgorega reći da moramo napraviti rezultat u Osječko – baranjskoj županiji bolji od svih drugih. Zašto to kažem? Zato što je Osječko – baranjska županija jako dugo bila poligon na kojem su se politička koplja lomila, iz koje je županije krenuo HDZ ali i najveći broj utemeljitelja dolazi upravu s područja današnje županije. I područje koje je doživljavalo uspone i padove i gdje nije bilo lako biti HDZ-ovac, prije desetak godina. Danas kad smo to uspjeli organizirati, pomiriti i ojačati sad to moramo dokazati kako bi mogli dobiti sve sljedeće izbore.” – rekao je župan Osječko – baranjske županije Ivan Anušić koji je istaknuo da je našički gradonačelnik Miletić jedan od najkvalitetnijih gradonačelnika na području cijele Hrvatske, jer projekti koji se ovdje realiziraju su veliki i važni.

„Želimo unaprijediti grad, u što je uključeno puno ljudi i sve ovo što se trudimo napraviti ne bismo mogli bez sredstava Europske unije, ali isto tako naše Vlade i naše županije. Moram, kao i Stjepan Pintarić, zahvaliti se našim mjesnim odborima, našim temeljnim ograncima, kao i županiji i županu Ivanu Anušiću, jer vi ste upravo ti koji dajete vjetar u leđa. I kad nam je nekada teško i kad smo umorni uvijek se sjetim našeg središnjeg predizbornog skupa prije dvije godine, kada je bio ispunjen ovaj središnji Trg dr. Franje Tuđmana. Vi ste ta energija koju nam dajete, hvala vam lijepa. Ja ću samo za kraj svoga govora čestitati vam 29. rođendan i neka nam živi jedina i vječna Hrvatska.” – rekao je gradonačelnik Grada Našica, Josip Miletić, potpredsjednik Gradskog odbora HDZ-a Našice.

VEZANI TEKSTOVI

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji