Karlo Grubač i Mate Knežević među 10% najboljih u državi
01/12/2019

Učenici Osnovne škole kralja Tomislava već četvrtu godinu za redom sudjeluju u natjecanju iz informatike i računalnog razmišljanja „Dabar” koje za Hrvatsku organizira udruga “Suradnici u učenju”, Hrvatski savez informatičara i Visoko učilište Algebra uz podršku CARNeta.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAOva međunarodna inicijativa Bebras (Dabar), kroz natjecanje, promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima i učenicima, ali i u široj javnosti. Dabar omogućava svoj djeci jednostavno sudjelovanje kroz online natjecanje, koje se sastoji od niza izazovnih zadataka. Zanimljivi zadatci kreacije su stranih stručnjaka iz pedesetak zemalja.U ovogodišnjem izdanju sudjelovala su 42 učenika OŠ kralja Tomislava koji čine ukupno 21 657 natjecatelja u kategoriji osnovnih škola.

Dok se na razini srednjih škola u natjecanje uključilo 3 117 učenika. Učenicima su podršku dale učiteljice razredne nastave Marina Bukvić, Sonja Majer Ćatić, Branka Lovošević, Marija Tomičić, Ana Govorko i Andreja Gorša, te psihologinja Ana Kuric, kao i učiteljica informatike Marija Ivanković. Ipak među velikim brojem učenika istaknula su se dva imena, Karlo Grubač i Mate Kneževiće koji su ušli u 10% najboljih rezultata kategorije MegaDabar.

Čestitamo!

Pročitajte još