Građani Republike Hrvatske jučer su po 10. put izabrali nove saborske zastupnike
06/07/2020

Birališta su zatvorena u 19 sati, a u 21 sat DIP je počeo objavljivati rezultate izbora. Prema još uvijek neslužbenim rezultatima HDZ je osvojio 66 mandata, Restart koalicija 41, Domovinski pokret 16, Most 8, Platforma Možemo! 7, Pametno – Fokus – SSIP 3, Reformisti 1 te HNS 1 mandat.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAU našoj, IV. izbornoj jedinici Hrvatska demokratska zajednica osvojila je 8 mandata, a među ostalima u Sabor ide i ravnatelj OBŽ Našice Hrvoje Šimić koji je osvojio 3. mjesto prema broju preferencijalnih glasova. Također trebamo napomenuti da je i Našičanka Vesna Vučemilović na listi Domovinskog pokreta ušla u novi saziv Hrvatskog sabora, tako da će od sada dvije osobe iz našičkog kraja biti u Saboru.

Povodom ovog velikog uspjeha liste HDZ-a, kako na državnoj tako i u našoj izbornoj jedinici, nekoliko riječi rekli su predstavnici Gradskog odbora HDZ-a Našice.

“S obzirom na ostvarenje povijesnog rezultata Hrvatske demokratske zajednice, iskazujemo zahvalu svim biračima koji su jučer izašli na izbore. Osam mandata u 4.izbornoj jedinici i ukupna pobjeda na izborima, predstavlja jednu veliku čast, ali i obavezu u smislu odgovornog i sigurnog predstavljanja hrvatskih građana u vremenima koja nam predstoje. Našice, ali i naše gravitirajuće općine će zahvaljujući svom odabiru, imati svog zastupnika u Hrvatskom saboru.”

[TheChamp-FB-Comments]