Grad Našice se uključio u sustav e-Novorođenče
10/07/2020

U suradnji Grada Našica i Ministarstva uprave u Našicama je uveden sustav e-Novorođenče. Usluga je dostupna roditeljima s područja Grada Našica. Gradonačelnik Josip Miletić naglasio je kako će se uz digitalizaciju sustava, omogućiti i jednostavnije korištenje sredstava grada za dodjelu za opremu novorođenog djeteta. Roditeljima novorođenog djeteta od sada je omogućeno da prilikom prijave svog djeteta u matičnom uredu ili putem sustava e-Građani, kroz uslugu e-Novorođenče, Gradu Našicama dostave zahtjev za dodjelu pomoći za novorođeno dijete. Roditelji neće više morati u Gradu predavati zahtjev, skupljati potrebnu dokumentaciju i osobno je predavati, već će moći sve učiniti na jednom mjestu prilikom prijave djeteta.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAMinistar uprave. dr. sc. Ivan Malenica istaknuo je jako dobru suradnju s gradom Našicama. “Drago mi je da je Grad Našice pristupio usluzi e-novorođenče. Radi se o jednoj od najkompleksnijih usluga u sustavu e-građani koja omogućuje roditeljima prijavu rođenja djeteta. Isto tako, ovim pristupom Grad Našice omogućuje podnošenje zahtjeva za isplatu novčane naknade roditeljima za rođenje djeteta.” – rekao je Malenica i najavio skorašnji natječaj za digitalizaciju lokalne samouprave jer je primijetio da je Grad Našice spreman ići u smjeru digitalizacije javne uprave radi zadovoljstva svih građana Našica.

 

Gradonačelnik Miletić zahvalio se svima onima koji su izrađivali ovaj sustav te posebno ministru Malenici na svemu onome što čini u digitalizaciji sustava Uprave i u reformama koje će uslijediti. Odlukom o socijalnoj skrbi Grada Našica i Odlukom dodjeli pomoći za opremu novorođenog djeteta propisano je da za svako novorođeno dijete na području Grada Našica roditelj (skrbnik ili posvojitelj) ostvaruje pravo na poklon u novčanoj vrijednosti od 2500 kuna za opremu novorođenog djeteta.