Grad Našice osigurao vatrogascima 7 novih kombi vozila
25/01/2021

Grad Našice osigurao je i danas prigodno uručio 7 novih kombi vozila vatrogascima s našičkog područja. Ukupna vrijednost javne nabave bila je oko 1 600 000 kuna, a sedam potpuno opremljenih vozila dodijeljena su DVD-u Zoljan, DVD-u Našički Markovac, DVD-u Jelisavac, DVD-u Lila, DVD-u Vukojevci, DVD-u Velimirovac te Vatrogasnoj zajednici Grada Našica. Osim predstavnika DVD-ova i drugih djelatnika JVP Našice primopredaji su prisustvovali gradonačelnik Josip Miletić, zamjenik župana Petar Lagator, predsjednik Vatrogasne zajednice Našice Vlatko Gašić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Našica Krešimir Kašuba, saborski zastupnik i dogradonačelnik Hrvoje Šimić kao i drugi uvaženi gosti. 

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAGradonačelnik Josip Miletić zahvalio se vrijednim i marljivim ljudima koji čine naš grad sigurnijim, te naglasio kako su vozila znak potpore Grada djelovanju vatrogasaca.

-Vatrogasci u našem gradu imaju važnu i prepoznatu ulogu i čine puno na sigurnosti naših građana. Koristim prigodu da svim našim vatrogascima zahvalim na trudu i angažmanu za prethodno razdoblje kada su u teškim trenucima odrađivali puno toga i kada su podizali kvalitetu života u gradu. Svakako su zaslužili ova vozila i uvjeren sam da će im dobro i kvalitetno služili i opravdati svoju svrhu – izjavio je gradonačelnik Josip Miletić te se zahvalio Županiji, županu i cjelokupnoj Vatrogasnoj zajednici koja podupire vatrogastvo kako u cijeloj županiji tako i na području Grada Našica.

Zamjenik župana Petar Lagator istaknuo je kako Županija gleda, prati, ulaže i pomaže javne i dobrovoljne vatrogasne postrojbe u cijeloj županiji.

-Uz svu vatrogasnu opremu i vozila su bitan čimbenik u kvalitetnom i brzom funkcioniranju svih službi. Čestitam gradu Našicama koji je pronašao sredstva za ovu investiciju i vjerujem da će i vatrogasci znati dobro iskoristiti ova nova vozila -izjavio je Petar Lagator i naglasio kako će ova vozila doprinijeti uvelike kvaliteti vatrogastva.

Vlatko Gašić, predsjednik Vatrogasne zajednice Našice naveo je kako Vatrogasna zajednica Našice broji ukupno 20 Dobrovoljnih vatrogasnih društava, djeluje na 5 lokalnih samouprava i u svom sazivu ima i jednu Javnu vatrogasnu postrojbu. Istaknuo je kako će nova vozila koristiti za vatrogasne intervencije, no, kako nisu namijenjena samo za vatrogasce, već će i u selima gdje će biti stacionirana, koristiti sportskim društvima, KUD-ovima i raznim udrugama.

Željko Ptiček, predsjednik DVD-a Zoljan rekao je kako će kombi vozilo služiti za potrebe svih mještana.

-Odazivamo se na mnogobrojne akcije kada je potreban prijevoz. Vozilo će služiti za prijevoz djece, članova nogometnog kluba i svih naših mještana. Podržavamo i Udrugu rekreativnog trčanja „Nexe Team” koju pratimo na natjecanja pa će nam i pri tome vozilo dobro služiti – izjavio je Željko Ptiček.

Darko Kuric, predsjednik DVD-a Jelisavac, također je izrazio zadovoljstvo novim vozilom.

-Dosad smo se koristili jednim starijim vozilom s kojim smo dobro funkcionirali, a ovo novo vozilo će doprinijeti još više našoj spremnosti. Zahvalio bih se gradonačelniku što je uvidio naš potencijal, što nam je dao povjerenje i uložio velike novce u nas vatrogasce kako bi bili spremni i na dobrobit pučanstvu -izjavio je Darko Kuric.