Festival Puta Svile u Osijeku, Đakovu i Belom Manastiru od 14. do 16. lipnja
12/06/2019

Festival Puta Svile u Osijeku, Đakovu i Belom Manastiru od 14. do 16. lipnja

Preplatite se
TV Našice

Osječko – baranjska županija prepoznala je značaj uključivanja u obilježavanje hrvatsko – kineske godine kulture i turizma te smo stoga organizirali Festival Puta Svile. Iako je prošle godine održan u Zadru, na Summitu ministara turizma zemalja 16+1 u Dubrovniku ove godine, a na inicijativu Ministarstva turizma, Republika Hrvatska dobila je priliku ponovo biti zemlja domaćin Festivala Puta Svile.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAOsječko – baranjska županija suorganizator je festivala zajedno sa Udrugom Festival Puta Svile. Ova manifestacija u punom raskošu prikazuje multilateralnu suradnju sa svim zemljama na Putu Svile. Jer Put Svile nije samo geografsko politički pojam koji danas svojom modernizacijom povezuje Aziju i Europu, to je Put koji simbolizira prenošenje kulturnog nasljeđa i dijalog među zemljama velikih različitosti.

Festival Puta Svile održat će se u Osječko – baranjskoj županiji od 14. do 16. lipnja 2019. godine na tri destinacije: Osijek, Đakovo i Beli Manastir.

“Put svile je fascinantna priča. Lijepo je znati da su i generacijama prije nas postojale veze koje su povezivale svijet. Kada smo počeli razmišljati o ovom festivalu, najprije smo se sjetili svih tih gradova i zemalja kroz koje su se kretale karavane iz Azije prema Europi. I obuzme vas taj avanturistički duh, kad zamišljate koliki je to bio pothvat, i kakvu čudo su predstavljali ti divni predmeti i začini koji su stizali iz daleka. A onda shvatite da je put svile već svuda oko vas! Papar u juhi, klinčići u kuhanom vinu, plemeniti konji, vatromet, brojevi kojima danas pišemo… čak i slavonska crna svinja, sve su to dijelovi naše kulture i naše baštine, naše svakodnevice, koji su rezultat te povezanosti koju je između Europe, Bliskog Istoka i Azije stvorio put svile.” – kaže Tatjana Roth, pročelnica Upravnog odjela za kontinentalni turizam Osječko-baranjske županije.

“Ovaj festival je koncipiran tako da predstavi sve kulture koje se nalaze na Putu svile, kroz programe izvođača iz osam zemalja Azije i Bliskog Istoka, ali i da isto tako predstavi i lokalnu kulturu i baštinu te Slavoniju i Baranju kao dio velike svjetske priče.” – rekao je župan Osječko – baranjske županije Ivan Anušić dodajući kako ovim festivalom želimo pružiti priliku za međusobno upoznavanje, uživanje u svim sličnostima i razlikama, doživljaju mirisa, okusa i zvuka zemalja Azije i Bliskog Istoka.

Dvodnevni festival bogat je autentičnih sadržaja i stoga je ovo izvrsna prilika za osjetiti egzotiku – u susjedstvu!

VEZANI TEKSTOVI

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji