Evo što će se dogoditi ako prestanete jesti kruh
21/05/2020

Kruh je glavna namirnica gotovo svakog domaćinstva. On se savršeno uklapa uz ukusne namaze, umake i variva, a mnogima ne prođe dan bez kruha. Kruh ima mnogih prednosti, daje snagu našem organizmu i čini jela ukusnijima, ali ipak postoje neke sitnice koje ne možemo zanemariti. Naime, modernom proizvodnjom nastalo je više vrsta kruha, od kojih su neke doista zdrave, a neke itekako štetne. Prestankom konzumacije ove namirnice ne riskirate ništa jer ona se može zamijeniti drugim, zdravijim namirnicama, a vi ćete se osjećati lakše i poletnije.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAZbogom višku kilograma

Mnoge današnje dijete strogo zabranjuju kruh pri nastojanju smanjenja kilograma. Naime, kruh obiluje velikim brojem ugljikohidrata koji se pri konzumaciji većinom talože na našem trbuhu. Naglim prestankom unosa kruha vrlo ćete brzo primijetiti kako se vaš trbuh smanjuje, a tijelo postaje vitkije i privlačnije.

 

Normalizacija apetita

Kruh spada pod prerađene ugljikohidrate. Iako postoji više vrsta, svaka od njih uzrokuje nagle promjene u razini šećera u krvi, što na koncu dovodi do osjećaja gladi. Prestankom konzumacije kruha vaše će tijelo početi normalno funkcionirati. Uz prerađene ugljikohidrate tijelo je zbunjeno jer nije sigurno je li mu potrebno više hrane ili nije, ali izbacivanjem takve hrane normalizirat će se čitav organizam, kao i vaš apetit. Ipak, preporučuje se povremeno jesti kruh s cjelovitim žitaricama, iako u vrlo malim količinama.

 

Nestaju problemi s probavom

Veliki udio brašna u kruhu može rezultirati problemima s probavom, primjerice zatvorom, proljevom, gubitkom apetita ili čak žgaravicom. Razlog tome leži u činjenici da kruh uvelike remeti rad crijeva i probavnog sustava. Kao zamjena za kruh, žitarice su idealan izbor koji će pomoći u normalizaciji rada i opuštanju probavnog sustava. Tako ćete izbjeći sve smetnje i osjećati se lakše.

 

Više energije

Kruh je teška hrana koja se sporo probavlja pa nas nakon obroka često natjera da mirujemo. Izbacivanjem kruha iz prehrane osjetit ćete olakšanje u smislu da ćete biti pokretljiviji i vedriji, a to će pomoći i u smanjenju kilograma. Osjećat ćete se energičnije i imat ćete i volju i snagu za aktivniji život.

 

Foto: ustupljena fotografija

Pročitajte još