Evidentirano pet kršenja mjera samoizolacije građana
07/04/2020

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske u protekla 24 sata, ova Policijska uprava evidentirala je sedam dojava građana o kršenju mjera samoizolacije. Obavljenim terenskim provjerama policija je na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirala četiri kršenja mjera samoizolacije građana koje su odredili sanitarni inspektori.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAPolicija je tijekom protekla 24 sata na području osječko-baranjske županije obavila 17 provjera pridržavanja mjera samoizolacije građana i utvrdili da je bilo jedno kršenje mjera. O svemu utvrđenom obavještava se državni inspektorat te će neodgovorni građani biti novčano kažnjeni.

Svim građanima skrećemo pažnju na važnost pridržavanja mjera samoizolacije radi očuvanja vlastitog zdravlja ali i zdravlja cjelokupne zajednice. Osobe kojima je određena mjera samoizolacije, dužni su se ponašati sukladno uputama koje su dobili. Sve sumnje o kršenju mjera samoizolacije možete prijaviti pozivom na 192 ili putem aplikacije za e-dojave.

 

Interenet prijevara

U periodu od 20. rujna 2018. godine do 19. ožujka 2019. godine, 52-godišnji hrvatski državljanin iz Branjine, podnio je kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja za kazneno djelo „Prijevara“

Putem interneta 52-godišnjak stupio je u kontakt s nepoznatom osobom u svrhu ishođenja kredita od 150 000 eura. Za dogovoreni novčani iznos kredita, putem internet bankarstava uplatio je na račun nepoznate osobe iznos od oko 75 000 eura. Oštećenom do današnjeg dana nije odobren kredit, niti je primio povrat novca. Osobe s kojima je komunicirao putem interneta prekinule su svaku komunikaciju. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

U više navrata zaprimili smo dojave građana koji su temeljem oglasa na internetskim stranicama stupili u kontakt s njima nepoznatim osobama te s njima komunicirali putem elektroničke pošte nakon čega su putem internetskog bankarstva uplatili određene iznose. Kako ne biste postali žrtva prevaranta savjetujemo Vam da olako ne prihvaćate neprovjerene oglase, odnosno najbolje bi bilo da na adekvatan način provjerite oglašivača i sadržaj oglasa.

Jedna od najučinkovitijih obrana od prijevara preko interneta je podizanje svijesti potencijalnih žrtava o opasnostima s kojima se mogu susreti na internetu. O mogućim prijevarama putem interneta, ali i o načinima zaštite, možete pročitati ovdje: https://policija.gov.hr/prevencija/racunalna-sigurnost/internet-prijevare/456

 

Nesreća na radu

Jučer, 6. travnja, oko 20,45 sati u Đakovu, u zgradi tvrtke 22-godišnji hrvatski državljanin iz Širokog Polja, pao je s ljestava prilikom čišćenja transportne trake. Mladić je prevezen u Klinički bolnički centar Osijek, gdje je zadržan na liječenju.

 

Prometne nesreće na području pu osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirana je jedna prometna nesreća s materijalnom štetom, koja se dogodila na području Đakova.

Pročitajte još