Europsko prvenstvo u šahu
13/08/2019

Preplatite se
TV Našice

U Bratislavi se prošli vikend održalo Europsko prvenstvo u šahu za mlade. Hrvatsku je ove godine predstavljalo ukupno 23 natjecatelja, a po prvi puta dva predstavnika imao je i Šahovski klub Radnik iz Velimirovca. Kao najbolji poslani su Tina Gretić, koje je igrala u kategoriji kadetkinje do 12 godina i Matej Tomac u kategoriji kadeti do 8 godina.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASATina i Matej išli su na prvenstvo u pratnji svojih očeva i privatnog trenera Renata Dvorskog. „Prvi put u povijesti je šahovski klub ” Radnik” Velimirovac dao 2 igrača koji su predstavljali Hrvatsku na jednom takvom natjecanju.” – rekao je Renato Dvorski te dodao da je Tina prije 2 godine na Europskom prvenstvu u Rumunjskoj zauzela 14. mjesto, dok je Meteju ovo prvo ovakvo prvenstvo. Tina i Matej imaju i svog klupskog trenera Adama Tomaića. U Matejovoj kategoriji nastupilo je 92 natjecatelja, a on je osvojio 3,5 boda od mogućih 9 i zauzeo 72. mjesto. Tina  je u svojoj kategoriji zauzela 57 mjesto u konkurenciji od 85 natjecateljica, osvojivši 4 boda od mogućih 9. U svim kategorijama nastupilo je ukupno 1367 igrača.

„Treba naglasiti da je natjecanje iznimno zahtjevno, a laganih protivnika ovdje nema, jer svaka zemlja je poslala ono najbolje što trenutno ima.” – dodaje Dvorski koji nam je objasnio da se na prvenstvu svaki dan sastoji od analize partija, priprema za novog protivnika i psihološku pripremu, koju trener ističe kao jedan od ključnih faktora kod djece. Bez obzira na rezultat, trener smatra da su mogli i bolje no tu je kumovala trema. „Kao njihov privatni trener ja sam iznimno ponosan na njih što su uopće uspjeli izboriti ovakvo natjecanje i što su stvarno dali sve od sebe.” – dodaje Dvorski.

Tina i Matej osigurali su sljedeće godine Svjetsko prvenstvo u Gruziji ili Europsko u Turskoj jer su ove godine bili prvaci Hrvatske u svojim kategorijama. Zahvale je trener uputio i roditeljima djece, jer bez njihove podrške ovih rezultata ne bi bilo, a zahvale je uputio i svima onima koji su omogućili odlazak na Europsko prvenstvo. „Mi ćemo naporno trenirati i dalje i težiti boljim rezultatima!” – zaključuje Renato Dvorski.

VEZANI TEKSTOVI

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji