Energetski obnovljene matična i područna škola Ivana Brnjika Slovaka Jelisavac
14/11/2020

Završena je energetska obnova zgrade matične škole u Jelisavcu i zgrada područne škole u Breznici Našičkoj. Projekt je financirala Osječko – baranjska županija s 40% sredstava, a ostatak je sufinancirala Europska unija iz europskih strukturnih fondova, odnosno fonda za regionalni razvoj.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASARavnateljica škole, Ljerka Ćorković rekla je kako je vrijednost radova u matičnoj školi oko 750 000 kuna, a od toga je Europska unija sufinancirala 450 000 kuna. Ukupna vrijednost radova na školi u Breznici Našičkoj je oko 500 000 kuna, od čega je sufinancirano iz Europske unije oko 300 000 kuna. Točni kada se zbroji vrijednost radova na matičnoj i područnoj školi je 1 254 895,50 kuna.

 

Na matičnoj školi odrađeni su građevinski radovi, ovojnica zgrade, kompletna fasada s izolacijom, napravljena je izolacija tavana, promijenjena je stolarija na starim drvenim dijelovima i kompletno je promijenjen krov na zgradi. Isto tako, odrađeni su i strojarski radovi čime je poboljšan sustav centralnog plinskog grijanja. U područnoj školi Breznica Našička također su odrađeni građevinski radovi, ovojnica zgrade s izolacijom, izolacija tavana, promijenjena je kompletna stolarija i odrađeni su strojarski radovi, odnosno uvedeno je centralno plinsko grijanje jer smo do sada imali fasadne plinske peći.

“Što se tiče samih rezultata, velika je ušteda energije, po projektnoj dokumentaciji je utvrđeno da će biti do 70% uštede energije kako za hlađenje tako i za grijanje. Sada imamo jedan ugodniji unutrašnji prostor, to smo osjetili već za vrućina u devetom mjesecu, a osjetimo to i sada za hladnijeg vremena. Vidljiv je i ljepši estetski izgled, ljepša je zgrada i ljepši je okoliš.” – rekla je ravnateljica Ćorković te se zahvalila Osječko-baranjskoj županiji što su ih uključili u ovaj značajan projekt energetske obnove.

 

[fts_facebook type=album_photos id=175909019125252 posts=10 title=no title_align=left description=no words=45 popup=yes album_id=3359099274139528 image_width=200px image_height=200px space_between_photos=1px hide_date_likes_comments=no center_container=yes]