Počinje energetska obnova još 10 zgrada u Osječko – baranjskoj županiji
09/07/2019

Počinje energetska obnova još 10 zgrada u Osječko - baranjskoj županiji

Preplatite se
TV Našice

Župan Ivan Anušić jučer (8. srpnja 2019. godine) potpisao je ugovore za radove na energetskoj obnovi 10 zgrada javne namjene u okviru projekta Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora. Ukupna vrijednost tih projekata je 50.206.774,00 kuna, s tim da sredstva Europske unije iznose 29.774.969,38 kuna, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije 13.590.846,81 kuna te Osječko-baranjske županije 6.840.957,81 kuna.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAUgovore su potpisali predstavnici izvođača radova, tvrtke Fasader boja d.o.o., Emax d.o.o., Zuber d.o.o., Komjetan gradnja, K.M.D. servis d.o.o., Find-ing d.o.o., Ukras d.o.o i Elektro-Knochl d.o.o.. Tako može početi energetska obnova zgrada Doma za starije i nemoćne osobe Osijek, Osnovne škole Laslovo, Srednje strukovne škole Antuna Horvata Đakovo, Osnovne škole Josipa Jurja Strossmayera Đurđenovac, Elektrotehničke i prometne škole Osijek, Osnovne škole Dora Pejačević Našice, Područne škole Satnica, Osnovne škole Lug, Područne škole Vardarac te Osnovne škole “Ivan Goran Kovačić” Đakovo – zgrada razredne nastave.

„Ovim potpisivanjem ugovora nastavljamo kontinuiranu obnovu javnih zgrada u vlasništvu Županije. Od ukupno 54 projekta do sada je uspješno završeno 19 projekata energetske obnove zgrada osnovnih i srednjih škola, sada potpisujemo 10 ugovora s izvođačima radova, a nastavljamo pripreme za početak radova na još 25 objekata. Za najviše dvije godine planiramo završiti tih 35 objekata, a time bi završili energetsku obnovu svih zgrada kojima je vlasnik županija, od osnovnih i srednjih škola, domova za stare i nemoćne osobe, domova zdravlja do Opće županijske bolnice Našice.” – rekao je Ivan Anušić, župan Osječko – baranjska županije koja je najuspješnija hrvatska županija u energetskoj obnovi javnih zgrada, a po sadašnjoj dinamici i vrijednostima čini se da će tako i ostati.

Pročelnica Upravnog odjela za investicije, razvojne projekte i fondove EU Nataša Tramišak dodaje kako su jučer potpisani ugovori i projekti izuzetno velike vrijednosti. Obnove Elektrotehničke i prometne škole Osijek te Osnovne škole Josipa Jurja Strossmayera Đurđenovac iznose po 12 milijuna kuna, dok je obnova Doma za starije i nemoćne osobe Osijek 10 milijuna kuna.

„Radi se na području cijele županije. Već idući tjedan potpisat će se još 10 ugovora s izvođačima radova, a podsjećam da ukupna vrijednost svih 54 projekta iznosi 178 milijuna kuna, a ovih 35 projekata je vrijedno 116 milijuna kuna. Dakle, u tijeku je zaista veliki investicijski ciklus na obnovi zgrada u vlasništvu Osječko – baranjske županije.” – naglasila je Tramišak.

Uz zahvalu Osječko – baranjskoj županiji na besprijekorno odrađenim pripremnim radnjama i potpori, ravnatelj Doma za starije i nemoćne osobe Osijek Vjekoslav Ćurić istaknuo je da će obnovom sve tri zgrade korisnicima Doma biti omogućen još ugodniji život, a ujedno će se ostvariti značajne uštede, na primjer samo na grijanju uštedjet će se godišnje pola milijuna kuna.

Ravnatelj Elektrotehničke i prometne škole Osijek Antun Kovačić pak ističe kako će uvjeti školovanja 1.100 učenika, kao i rad zaposlenika nakon ove cjelovite obnove biti znatno unaprijeđeni i bolji.

VEZANI TEKSTOVI

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji