DVD Markovac Našički jučer je održalo redovitu izbornu godišnju Skupštinu
19/02/2021

Zbog trenutne Covid pandemije cijela skupština je bila održana u smanjenom broju uzvanika uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASANa redovnoj godišnjoj izbornoj skupštini, a prema dnevnom redu, među ostalim podneseno je izvješće o radu i financijskom poslovanju u 2020. godini, kao što je i podneseno izvješće verifikacijske komisije te Nadzornog odbora DVD-a. Zatim su uslijedili izbori te je za predsjednika izabran Zdenko Cingel, zapovjednika Stjepan Ivanek, a tajnika Zoran Hvizdak

Isto tako u Upravni odbor su izabrani: Zdenko Cingel, Stjepan Ivanek, Zoran Hvizdak, Josip Ivanek, Željko Malovčak, Darko Komjetan, Matija Dundović, Dominik Malovčak, Mihovil Fedor, Mirko Kubaša i Mirko Škof. U Zapovjedništvo su izabrani: Stjepan Ivanek, Zdenko Cingel, Darko Cingel, Franjo Bizijan, Tomislav Dološić, Krešo Nemet i Igor Ivanek. Delegati u VZ Našica su Zdenko Cingel i Stjepan Ivanek.

Tijekom sjednice dodijeljene su i Vatrogasne spomenice za deset godina rada u vatrogasnoj organizaciji a priznanja su dobili Petar Karakaš, Mateo Romić, Mihael Koljenik, Karlo i Kristijan Komjetan. Pri tome je voditelj Franjo Bizijan zvani Pičula izjavio kako je mladost vrlo važna u DVD-u, jer netko treba i naslijediti njih starije.

Skupštini su prisustvovali uvaženi gosti iz Grada Našica, JVP Našice kao i predstavnici drugih društava koja djeluju na našičkom području. Posebnu zahvalu na radu i djelovanju društva među ostalim uputili su Vlatko Gašić, predsjednik Vatrogasne zajednice Našice kao i predstavnik Grada Našica Krešimir Kašuba predsjednik Gradskog vijeća Grada Našica.

Ispred Grada mogu reći da je od izuzetne važnosti rad DVD-a s mladima. Za pohvalu je što su i u ovo vrijeme koronavirusa odradili niz aktivnosti i spremni su izvršiti svoje zadatke u raznim situacijama. Prije mjesec dana ispred Vatrogasne zajednice Našica donirano je vatrogasno vozilo za sve buduće intervencije – izjavio je Krešimir Kašuba i pritom pohvalio rad DVD-a Markovac, čestitao novom starom predsjedniku i poželio svim vatrogascima sreću u budućem radu.