Dva razbojništva u trgovačke radnje uz prijetnju hladnim oružjem
10/07/2020

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske jučer, 9. srpnja, u poslijepodnevnim satima, nepoznati počinitelj izvršio je razbojništvo u dvije trgovačke radnje u Osijeku. Uz prijetnju hladnim oružjem od trgovkinja je zatražio novce i s otuđenim novcima se udaljio u nepoznatom smjeru. Brzom intervencijom policija je pronašla 23-godišnjaka i izvršenim pregledom u njegovoj torbici pronađena je veća količina novčanog iznosa i hladno oružje. Uhićen je i priveden u službene prostorije policijske postaje. Očevid na mjestu događaja obavila je očevidna ekipa Policijske uprave osječko – baranjske zajedno s Županijskom državnom odvjetnicom.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAUkrala mobitel i lijekove

U srijedu, 8. srpnja, u jutarnjim satima, u Bizovcu 51-godišnji vozač osobnog automobila povezao je nepoznatu žensku osobu koja je iskoristila njegovu nepažnju i iz vozila otuđila mobitel i lijekove. Vlasniku 51-godišnjem hrvatskom državljaninu nastala je materijalna šteta oko 1 500 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

 

Zapalila se balirka

Jučer, 9. srpnja, oko 15 sati, u blizini mjesta Normanaca, na poljskom predjelu došlo je do požara na balirci za slamu. Uslijed iskrenja na nožu za baliranje zapalila se bala slame u prostoru balirke, nakon čega se požar proširio na cijelu balirku koja je u potpunosti izgorjela. Također požar se proširio i na strnjak površine oko 15 tisuća kvadrata te oko 200 bala slame. Požar su ugasili vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Koška i vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Našice. Nastala materijalna šteta iznosi više tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je izvješće o događaju.

 

Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća s materijalnom štetom. Četiri prometne nesreće dogodile su se na području Osijeka i jedna na području Našica.

 

Upravljao automobilom pod utjecajem alkohola

Jučer, 9. srpnja, na području Policijske uprave osječko – baranjske u prometu je zaustavljeno 6 vozača osobnih automobila kojih su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 15,45 sati, u Satnici Đakovačkoj kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 42-godišnji hrvatski državljanin. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je nedozvoljena prisutnost alkohola u krvi od 2,50 grama po kilogramu. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.