Održana 2. sjednica Dječjeg gradskog vijeća
10/05/2019

2. sjednica Dječjeg gradskog vijeća

Jučer je održana 2. sjednica Dječjeg gradskog vijeća na kojoj je sudjelovalo desetak vijećnika te gosti, ravnatelj Gradskog društva Crvenog Križa Našice Igor Feldi, ravnateljica Osnovne škole Dore Pejačević Jasminka Falamić te predsjednica Mladih Hrvatskog Crvenog križa Iva Vrebac. Sjednicu je otvorila povjerenica Dječjeg gradskog vijeća Sanela Mandić Vidaković predstavivši goste i utvrdivši kvorum te pozvala ravnatelja Feldija da djecu upozna sa državnim natjecanjem koje se održava u Našicama ovaj vikend.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA„Ovdje smo kako bi pozvali djecu da se uključe u natjecanje koje se održava s Osnovnom školom Dore Pejačević, koja nam je domaćin i kojom se ovim putem još jednom zahvaljujemo. Kako oni imaju svoje volonterske aktivnosti, volontersku grupu oni će sudjelovati i u samoj organizaciji natjecanja, ali i samoj provedbi. Drago nam je što možemo surađivati i suradnju koju smo kroz dugi niz godina izgradili, koju smo proveli kroz europski projekt, Volontiramo i mi, završiti s ovim državnim natjecanjem.” – rekao je ravnatelj GDCK Našice, Igor Feldi.

Više o sjednici i odlukama koje su djeca donijela rekla nam je povjerenica Dječjeg gradskog vijeća.

„Okupili smo se u gradskoj vijećnici Grada Našica da održimo 2. sjednicu Dječjeg gradskog vijeća na kojoj imamo dvije točke dnevnog reda. Prva točka tiče se Državnog natjecanja iz prve pomoći u Gradu Našicama čiji je organizator Crveni križ, a domaćin je Osnovna škola Dore Pejačević. Želimo motivirati učenike Dječjeg gradskog vijeća, a isto tako da oni motiviraju svoje kolege u razredu da se što više njih uključi u volontiranje i sudjelovanje u organizaciji aktivnosti grada s obzirom da dobivamo goste iz cijele Hrvatske.” – rekla je povjerenica Dječjeg gradskog vijeća Sanela Mandić Vidaković.

Pročitajte još